Recept: Pittige wok met rijst en kip

IMG_9553-2

Ik vertelde al eerder dat ik mezelf een goede levensstijl aan het aanleren ben. Naast sporten, hoort daar ook gezonde voeding bij. Ik probeer om overdag een vers slaatje te eten en ’s avonds te experimenteren met allerlei ingrediënten en smaken. Dit receptje is niet alleen super lekker, het is ook nog eens healthy. Er zit zelfs een super food in verwerkt!

Wat heb je zoal nodig voor 6 personen?

IMG_9469-2

IMG_9491-2

  • 3 builtjes rijst
  • 2 pakken roerbakmix
  • 600 gram kipfilet + kipkruiden
  • 1 brikje kookroom
  • Philadelphia met fijne kruiden
  • kokosolie
  • kruiden naar keuze (ik koos voor wokmix, gember en limoensap)

Allereerst snij je de kip in blokjes en gooi je een eetlepel kokosolie in een hete wokpan. Kokosolie is beter voor je lichaam, stimuleert je metabolisme én kan beter tegen hoge temperaturen. Handig, want de wokpan moet altijd op een heet vuur staan. Ook geeft het een subtiele kokosmaak waar ik echt wel fan van ben.

Als de kokosolie gesmolten is, begin je de kip er in te wokken tot ze goed doorbakken is. Vergeet zeker ook geen kipkruiden toe te voegen en geregeld te roeren!

IMG_9529-2

Als de kip gaar is, is het tijd om ook de roerbakmix bij in de wokpan te gooien. Bak de groentjes kort aan zodat ze lekker knapperig blijven. Ook hier mag je weer naar hartenlust kruiden. Hoe pikanter, hoe beter -weeral goed voor dat metabolisme. Ik koos zelf voor een wokmix, limoensap en een goed snuifje gember. Andere opties zijn curry- of paprikapoeder. Als de kruiding goed zit, mag je al water beginnen koken voor de rijst.

IMG_9545-2

Zet je wokpan op een lagere stand en voeg de Philadelphia en de room toe. Laat rustig sudderen en kook  ondertussen al de rijst. Als je wil, kan je in het kookwater altijd een bouillonblokje toevoegen maar ik vond dat bij alle kruiden van in de wokpan niet nodig. Als de saus goed ingebonden is, proef je best nog even want de room zal sowieso alle smaken verzachten. Kruid bij indien nodig.

Laat de rijst even uitlekken. Meng alles mooi samen en werk af met wat verse peterselie. Voila, op een half uurtje heb jij een lekker én gezond gerechtje geserveerd. Smakelijk!

IMG_9551-2

Heb je nog leuke recepten die ik echt eens moet uitproberen? Deel ze gerust!