Mounira Bazzi #inspirationforchange

yoga7

Lieve lezers, het is hier een tijdje akelig stil geweest. God weet of het nu aan de druk van mijn bachelorproef, aan de opstart van mijn eindejaarsproject of aan de hoge nood aan vakantie lag –allicht een combinatie van dat en nog veel meer. In ieder geval: ik ben terug! Gewapend met heel wat beauty nieuws van de press days, een ton aan productfoto’s en nog belangrijker, met rust in mijn hoofd. Yoga queen Mounira Bazzi heeft me bij dat laatste super hard geholpen.

yoga6

Vorige week woensdag was ik uitgenodigd op ‘Introspective‘, een yoga masterclass door Mounira Bazzi. Mounira is bekend door haar yogalessen in MuHKA en in het Paleis op de Meir. Ik had nog nooit eerder een yogales gevolgd –ik heb al moeite met de stretch in de fitness– en was bovendien nog eens te laat door een ellendige fille. #stressnivau10

Eens op mijn matje vloeide de stress verbazingwekkend snel uit mijn lijf. Mounira is zo lief en gepassioneerd, heel bijzonder! Ze laat je meteen tot rust komen door al haar liefdevolle woorden tussen de poses door. Het vreemde is dat ik haar exacte woorden niet herinner, maar nog wel het gevoel dat ze me gaf. Ik snap in ieder geval wel waarom ze zo gewaardeerd wordt als lerares. Daarnaast heb ik ook alle poses juist kunnen uitvoeren dankzij de tips van Mounira. Ze zorgt er echt wel voor dat je houding goed is en je je lichaam niet verkeerd belast.

Ik ben een nuchter persoon dus het is niet dat ik helemaal zweverig werd of even weg was van de wereld, maar ik kon wel al mijn hersenspinsels even aan de kant zetten. Gewoon aan niks denken en even één zijn met mijn ademhaling en de pose. Even totaal niet bezig zijn met al dat haar dat voor je ogen valt of dat sporttopje dat scheef hangt. Vrijheid.

yoga5

Yoga is echt wel hard work. Ik vond het in het begin enorm moeilijk om me zo bewust te zijn van mijn ademhaling en de correcte uitvoering ervan –in met de neus, uit met de mond. Ook is het zeker meer dan zomaar wat posities aannemen. Ik ben al het krachttrainen dat ik de laatste weken gedaan heb oprecht dankbaar want je hebt serieus wat spieren nodig. Zo’n lesje yoga is dus super goed voor zowel je geest als je lichaam. Smaakt absoluut naar meer.

Wie ook yogales wil van de geweldige Mounira kan terecht in haar Antwerpse studio voor 10 euro per beurt, meer info vind je op haar Facebookpagina. Op zondag 10 mei kan je trouwens van 17u tot 18u een gratis lesje meepikken van de yoga queen herself op het buurtfestival ‘Diversity in Antwerp City‘ in Park Spoor Noord. Doen!

De gebruikte foto’s zijn gemaakt door fotografe Sien Josephine Teijssen

Heb jij ervaring met yoga?