Recept: Homemade Iced Tea

IMG_8571-2

Hot, hot, hot! Ik denk dat we allemaal wel wat verfrissing kunnen gebruiken de laatste dagen. Het zonnetje is uiteraard heerlijk, maar wat afkoeling is heel welkom. Ik was de liters water beu –ook het studeren ja #sog- en besloot vanmiddag om eens iets lekkerder en originelers te maken. Homemade iced tea it is!

Wat heb je nu nodig? Niet zo veel eigenlijk, dit zelfverzonnen recept is heel basic en foolproof. Ik gebruikte:

  • +/- één liter kokend water
  • vier builtjes groene thee
  • Stevia suiker om het gezond te houden, maar echte suiker kan natuurlijk ook prima
  • diepgevroren frambozen
  • wat blaadjes munt

IMG_8561-2

Je begint simpelweg met thee zetten. Deze laat je een aantal uren trekken tot hij volledig afgekoeld is. Om dit proces wat sneller te laten gaan heb ik de pot thee laten afkoelen in koud water. Vergeet ook zeker geen suiker toe te voegen! En dat mag best wel wat zijn, iced tea is altijd veel zoeter dan gewone thee dus voeg genoeg suiker toe naar smaak. Om het gezond te houden heb ik dus voor Stevia gekozen.

IMG_8575-2

IMG_8577-2

Na zo’n twee-drie uur was de thee volledig afgekoeld. Dan begint het pimpen. Ik crave de laatste tijd naar frambozen dus die keuze was een beetje obvious, alhoewel ijsthee met citrusvruchten of een tropische mix kan ook erg lekker zijn. Doe eens zot zou ik zeggen! Nog wat muntblaadjes om het af te werken en je homemade iced tea is af. Omdat mijn frambozen diepgevroren waren figureerden ze ook meteen als ijsblokjes maar wat extra ijs kan natuurlijk nooit kwaad met temperaturen als deze.

IMG_8600-2

IMG_8610-2

Ideaal voor tijdens het studeren en ook nog relatief snel te maken als je de afkoelingstijd niet meerekent, probeer het eens zou ik zeggen. The yummy, echtwaar 100x lekkerder dan de supermarkt iced teas!

Wil jij meer van dit soort food artikels zien? Laat het me weten in de comments.