Dremel – Stylo+ multitool

Samen met mijn vriend doe ik geregeld eens een DIY projectje voor in huis. Dit keer werkten we hiervoor samen met Dremel en testten we hun Stylo+ multitool uit! Kan jij al raden wat we hier aan het doen zijn?Op Instagram werd het juist geraden: we maakten een tafellamp! Ik ben niet zo van de kitscherige quotes, maar op robuust hout vind ik zo’n tekst wel heel mooi. En geef toe, “less house more home” is iets dat we de afgelopen maanden allemaal gevoeld hebben tijdens het noodgedwongen thuis zitten. Hier althans toch.

De voet van de lamp is een stuk van een oude pallet die we wat opgeschuurd hebben met het grote broertje van deze Stylo+, namelijk de 8220 die je eerder al op mijn Instagram zag voorbijkomen. We freesden een gat in het stuk hout waar later het lampje in komt en startten met de Stylo+ zelf om de quote er in te kerven. Dit kan makkelijk met wat transferpapier dat je op het hout strijkt, zo heb je een goede basis die je kan volgen in een geprint lettertype naar keuze.

Vervolgens geef je je voet een likje kleur met wat beits. Je kan nadien dan nog eens lichtjes over je letters kerven als je ze wat minder donker wil. Zo vallen ze beter op. Als alles droog is, kan je je draad verbinden en je lamp installeren. Ik raad hiervoor een led-lamp aan met oldschool draadlamp-effect. Super schoon!

Ik ben zeker en vast tevreden van de Stylo+, hij werkt heel fijn en is klein en licht dus zit makkelijk in de hand. Deze multitool is hierdoor perfect voor afwerkingswerk. Hij heeft bovendien ook superveel opzetstukjes voor hout, glas, leer, metaal,… wat hem enorm veelzijdig maakt. Must-have voor creative uitspattingen zoals deze lamp.

Dremel Stylo+, +-65,00 euro bij de doe-het-zelfzaak of online.