Life lately

Schermafbeelding 2016-02-27 om 16.58.03

En toen was het stil. Oeps, haha! Mijn excuses, lieve lezer, voor het gebrek aan posts de laatste tijd. Om de één of andere reden kwam het er gewoon niet uit. Mijn leven was de afgelopen maanden dan ook een rollercoaster van veranderingen en emoties. Leuk en spannend, meestal toch. Helaas ook af en toe iets minder. Aangezien ik niet van de bullshit en verbloeming ben, neem ik jullie vandaag mee voor een complete rit door de teletijdmachine. Inclusief ups en downs.

Flashback naar september: eindelijk had ik mijn diploma communicatie in handen! Een fantastisch gevoel. Dat ene A4’tje staat voor alles waarvoor ik jarenlang gezwoegd en gevochten heb. Ik was klaar voor de ‘echte wereld’ en vastberaden om zo snel mogelijk een job te vinden. De euforie verdween helaas sollicitatie na sollicitatie. Langzaamaan loste mijn roze wolk op en voor ik het besefte viel ik met een harde plof keihard naar beneden. Goed profiel, goed gesprek dat wel ja. Maar dan… Te weinig ervaring. Te jong. Geen drie masters. Auw.

Schermafbeelding 2016-02-27 om 16.19.27

Ik denk dat het iets voor de feestdagen was dat ik er echt genoeg van had. Begrijp me niet verkeerd, ik ben nog altijd dol op alles wat met communicatie en social media te maken heeft maar de realiteit sloeg bij me in. Alle afwijzingen hebben mij sort of in een dipje doen belanden –al is dat wat dramatisch uitgedrukt, no worries. Ik begon te twijfelen aan alles. Wou ik dit zelfs; een wereld die rond communicatie hoort te draaien maar waar in praktijk de feedback die je krijgt vaak alleen “de andere kandidaat was meer geschikt” is. Meestal koudweg via mail. Eén keer zelfs na het verlaten van de parking al.

Ik heb uiteindelijk beslist om een andere weg in te slaan. De trouwe lezer weet misschien nog dat ik mijn stage op de HR dienst van Estée Lauder heb gedaan en eerlijk gezegd beviel mij dat nog véél meer dan wat ik tijdens projecten op school gedaan had. Ik wil met mensen bezig zijn, hen verder helpen. Maar toch ook nog commerciële targets hebben. Tijdens dat moment van inzicht heb ik me op de uitzendsector gestort en vandaag ben ik al meer dan een maand een enthousiaste consulent van Forum Jobs. Voor mij de perfecte keuze.

Mijn blog wordt nu ook meer dan ooit een plek om mijn creativiteit te gebruiken -denk fotografie, tekst, lay out,…- en om met mooie producten en de PR wereld bezig te zijn. Kortom, goede content publiceren én netwerken dus. Yay!

Oh ja, nog één –letterlijk– kleine highlight maar zooo worth it: ik kocht eindelijk een supermooie MINI One, iets waar ik al jaren van droomde. Work, work, work, work, work (ingebeelde Rihanna tune).

Liefs,

Nathalie