Kérastase – Discipline

IMG_0397

Discipline. Iets dat mijn haar soms wel eens nodig heeft! Ik heb fijn en veel haar. Een combinatie die vaak voor onhandelbare lokken zorgt. Knopen? Frizz? Check en check! Deze lijn zou dé oplossing moeten zijn voor mijn cheveux terribles, althans volgens de Kérastase kapper. Ik heb vier producten uitgebreid getest en geef vandaag mijn mening. 

First things first: de verpakking! Het zou niet de eerste keer zijn dat ik zwicht voor een mooie verpakking maar geef toe, de rosé gold look is to die for. Gelukkig is het ook een handige. Niks dan liefde voor knijpflessen en ook de conditioner is voorzien van een stevige pot waar je alle restjes nog kan uithalen. Top!

Dit zijn echt producten die je op je badkamerkast laat staan om mee te pronken. #goals

IMG_0414 IMG_0439

Het Discipline gamma belooft een glad en glamoureus effect. Bovendien respecteert het de natuurlijke textuur –gekruld, wavy of stijl– van je haar. De nieuwe Morpho-Keratine formule maakt je haar ook nog eens luchtig. Klinkt goed! Het beste resultaat start met een gladmakende salonbehandeling van 45 minuten, zeg maar een intensieve verzorging die het oppervlakte van je haar helemaal zacht en smooth maakt. Iets wat ik persoonlijk (nog) niet getest heb maar wat me wel als muziek in de oren klinkt. Al kan ik al verklappen dat ik zo ook al content ben van het resultaat.

Als rasechte luxepoes heb ik me de afgelopen weken met plezier laten onderdompelen in een douche van rosé goud. Ik heb de hele lijn geregeld gebruikt, al dan niet in combinatie met andere producten. Voor mij werkt het het beste als ik ze gebruik tijdens een uitgebreide pamper sessie die er als volgt uitziet:

  1. Wassen en een kwartier laten ‘trekken’ met de Bain Fluidealiste shampoo en een zilvershampoo (L’Oréal Professional, mijn favoriet);
  2. Uitspoelen en onmiddellijk verdergaan met het Maskeratine, weer een kwartier laten zitten
  3. Uitspoelen, behandelen met de Fluidissme beschermende spray, drogen en stylen.
  4. Resultaat? Mooi shiny en glad haar. En die frizz en verdomse knopen? Au revoir!

IMG_0447

De Fondant Fluidealiste is niet iets wat ik elke dag gebruik omdat mijn haar gewoon geen nood heeft aan elke keer conditioner. Ik was het wel elke dag –jaja niet al te best, sporten enzo!– maar gebruik de conditioner zo’n twee à drie keer per week. Zeker voldoende! De shampoo gebruik ik supervaak maar niet altijd an sich, ik ben de laatste tijd nogal into shampoo cocktailing –waarover later meer. De beschermende spray zit wél elke dag in mijn routine.

Het zijn alle vier producten die doen wat ze beloven en mijn haar in topconditie houden. Ik ben iemand die vaker van haarproducten dan van kapsel switcht en dat is ook meteen de reden waarom ik de Discipline lijn niet tegelijk en dagelijks gebruik. Wat zeker niet weg neemt dat ik ze elke keer met plezier boven haal en dat ze steevast centraal staan in mijn zondagse pamper sessies.

Het enige nadeel? De prijs. Maar door het feit dat de producten enorm zuinig zijn en ik ze dus niet non-stop gebruik, compenseert. Voor mij absoluut de investering waard.

IMG_0433

Kérastase Discipline Bain Fluidealiste, 21,25 euro – Kérastase Discipline Fondant Fluidealiste, 27,10 euro – Kérastase Discipline Maskeratine, 40,30 euro – Kérastase Discipline Spray Fluidissime, 27,10 euro. Bij de Kérastase kapper of online.

Wat zijn jouw hair care aanraders?