Bosch – UniversalGardenTidy

     

Wat hou ik van de herfst! Al die gekleurde blaadjes aan de bomen… Geweldig. Al wordt het iets minder leuk als ze op de grond vallen en ze opgeruimd moeten worden. Gelukkig heb ik een oplossing gevonden om dat opruimklusje een pak leuker te maken: de UniversalGardenTidy van Bosch

Deze 3-in-1 tool is alles wat je nodig hebt voor een nette tuin. Het is namelijk een bladbazer, -zuiger en -hakselaar in één. Yes! Easy peasy. Geen gesjouw meer met verschillende apparaten, nee gewoon alles meteen bij de hand. Verlengdraad insteken en gaan. Dat noem ik nu eens efficiënt werken. Je verzamelt eerst alle bladeren met de bladblaas-functie. Verandert daarna de tool naar de zuigfunctie zodat je ze allemaal kan opzuigen in de vuilafstotende zak –kei gemakkelijk om te reinigen trouwens, gewoon uitschudden of lichtjes afspoelen als er modder in hangt– én ze worden dan meteen fijn gehakt met de ingebouwde hakselaar. Heel handig!

Waarom is het zo belangrijk om in de herfst/winter je tuin bladvrij te houden? Wel, allereerst voor de veiligheid. Op terrassen en tuinpaden kunnen blaadjes het enorm glad maken. Blaas de bladeren weg zodat er zeker niemand een uitglijder kan maken. Daarnaast vormen de blaadjes een laag op je gazon. Ze zorgen voor een soort filter bovenop je gras waar geen lucht en lucht door kan. Zo kan je gras afsterven. Geen aanrader! Hou je gazon bladvrij en zo blijft het gezond doorheen de herfst en winter.

     

Nog een voordeel: de UniversalGardenTidy is vrij stil en haalt maximum 99 dB. In vergelijking met andere bladruimers is dat niets. Bosch heeft namelijk het geluidsniveau teruggeschroefd tot 75%. Fijn! Want ik hou niet zo van luidruchtige tuinmachines. Hoera dus voor deze ProSilence technologie!

De bladruimer ligt ook goed in de hand, is niet te zwaar en kan je kan er makkelijk mee bewegen dankzij de handige strap. Je merkt meteen dat je een kwalitatieve machine in handen hebt, dat zie je ook bijvoorbeeld aan de metalen fan van de hakselaar. Die gaat gegarandeerd lang mee en kan naast bladeren ook moeiteloos kleine takjes aan.

Ben je klaar met opruimen? Dan kan je het gehakselde tuinafval meteen in de composthoop kieperen. Het is hier zeker fijn genoeg voor. Een andere optie is om er een hoekje mee in te richten in je tuin waar kleine diertjes als egels en insecten er naar hartelust in kunnen kruipen tijdens de winter.

     

Ben jij ook klaar om in de tuin te duiken?

Bosch UniversalGardenTidy, o.a. beschikbaar via bol.com