Beaphar – droog shampooing voor honden

IMG_0116-2

meet Mira (6 jaar, half Duitse Herder) en Dolf (6 maanden, Duitse Herder)

Zondag staat gelijk aan pamperen. Alleen heb ik gisteren niet mezelf, maar mijn lieve hondjes in de watten gelegd. Het was natuurlijk niet voor niks werelddierendag, en hoe kon ik dat beter vieren dan met een heerlijk ruikende droogshampoo? Ahja, even luxepoes(hond) als hun baasje!

Ik moet bekennen dat ik eerst iets had van “say what, droogshampoo voor honden?”, maar als je er over nadenkt, is het eigenlijk heel logisch. Ook honden hebben af en toe een opfrisbeurt nodig tussen twee wasbeurten in en eerlijk is eerlijk: zo’n volledige badsessie neemt heel wat tijd in beslag en is niet altijd ideaal om zelf te doen. Beaphar droog shampooing to the rescue.

IMG_0040

De droogshampoo is PH neutraal en bevat 0% parabenen. Hierdoor is hij dus ultrazacht voor je lieve hondjes. Ook bevat de droogshampoo aloë vera en frambozenwater, twee ingrediënten waar mijn eigen huid zot van is. Klinkt goed.

Het hele proces is easy peasy. Je spuit het product voorzichtig op de vacht van je hond om het daarna verder in te masseren. Wel even opletten dat er geen product in de ogen terecht komt. Daarna moet je enkel nog je hond afdrogen met een handdoek. Mira en Dolf vonden het in ieder geval helemaal niet erg! In tegenstelling tot de ‘mensen’ droogshampoo, is de hondenvariant geen poeder dat vet opslorpt maar echt een reinigende spray. Het afdrogen mag je dus zeker niet skippen.

IMG_0078

IMG_0118

Na het sprayen roken mijn honden veel frisser –lichtjes naar frambozen, zeker niet storend– en ook hun vacht glanst weer net ietsjes meer. Eigenlijk net alsof ze uit het hondenbad komen. Een prima oplossing voor wanneer je geen tijd hebt voor een volledige wasbeurt of wanneer ze gewoon even een opfrissing kunnen gebruiken.

IMG_0138-2

Hoe heb jij werelddierendag gevierd?