#GOcatwalk: workshop stijladvies

IMG_0289

Midden september zakte ik af naar de impressionante BMW brand store in Brussel om er de leukste #FW15 brillen te ontdekken. Een catwalk voor brillen? Eerlijk gezegd had ik er nog nooit van gehoord maar GrandOptical heeft me aangenaam verrast! Ik ontdekte er zes super toffe trends en leerde van de topstylisten hoe je een bril vindt die perfect bij je gezicht past.

Hoewel ik zelf helaas geen bril nodig heb, vond ik de #GOcatwalk helemaal geweldig. Ik zag zoveel leuke exemplaren en werd zelfs verliefd op een Fendi montuur. Auwtschj, toch wel een beetje hartverscheurend want het leek echt meant to be. Gelukkig waren er ook genoeg bangelijke zonnebrillen die mijn hartje weer in 1, 2, 3 heelden. Ik vrees dat ik zelfs een kleine verslaving ontwikkeld heb die avond. Zoveel leuks dit seizoen! To be continued..

 IMG_1793-2-3        IMG_1795-2-3

IMG_1797-3         IMG_1792-3

Hoe vind je nu dat perfecte montuur? Ik leerde er alles over in een heuse workshop met de GrandOptical topstylisten. Er zijn vier belangrijke dingen die je in je achterhoofd moet houden. Allereerst is er natuurlijk je persoonlijkheid en stijl. Een montuur mag dan ‘technisch’ nog zo ideaal zijn, als het je niet van je sokken blaast en je er gewoon niet jezelf door voelt dan kan je beter verder kijken. Wil je een heel minimalistisch en dun design of net een dikker… of zelfs een tikje extravert? Kies je voor een zwart exemplaar of ga je net voor heel wat kleur? Of iets daartussenin met een gevlamde print? Denk erover na en pin erop los op Pinterest voor je naar de winkel stapt! Dat helpt mij altijd om een duidelijk beeld te vormen van wat ik wil.

Daarnaast is je gezichtsvorm kennen essentieel. Rond, driehoekig, vierkant, rechthoekig, ovaal of hartvormig, allemaal vereisen ze een andere brilvorm. De ideale bril benadrukt namelijk de sterke punten in je gezicht en die zijn bij elke vorm anders. De styliste vertelde mij dat ik een hoekige gezichtvorm heb en het best voor een cateye of afgerond montuur kies zodat alles weer in balans is. Bij GrandOptical kan je zelf altijd terecht voor een gezichtsvorm analyse en advies over de bijhorende brilvormen (rechthoekig, vierkant, cateye, ovaal, rond of aviator).

IMG_0307

IMG_0322

Tot slot is ook de kleur van het montuur een belangrijk punt. Een goed kleuradvies is dus zeker een must. De makkelijkste manier om dit te zien is via een gouden en zilveren doek. Als goud je het beste staat, ben je een warm type. Staat zilver je dan weer top, dan ben je een koel type. Ik ben zelf een koel type en ik moet zeggen dat ik er op vlak van kleding niet op let, maar bij met alles wat met het gezicht te maken heeft zoals make-up of zoals hier een bril wél. Kleuren kunnen je echt laten stralen of er net grauw doen uitzien dus let hier op. De juiste kleur bril zal meer voor je doen dan eender welke highlighter.

Helemaal in de brillenmood? In een volgende blogpost vertel ik jullie alles over dé zes trend van #FW15 op brillenvlak en voorzie ik jullie van nog wat catwalkfoto’s!

IMG_0298

Weet jij hoe jouw perfecte bril eruit ziet?