#GOcatwalk: de trends

IMG_1632         IMG_1659

Naast de workshop stijladvies, was ik ook uitgenodigd voor de catwalk show van GrandOptical. Een geweldige ervaring. Naast de ladies van ELLE Belgique –al chance dat ik zat, want ik kreeg er knikkende knieën van– ontdekte ik frontrow de zes brillentrends van dit seizoen: Luxe-à-porter, Industrial Look, Purple Style, Round&Round, Chunky Bold, Thin Lines en Retro Chic.

IMG_1681         IMG_3057

IMG_1673         IMG_1626

In de BMW brand store werd ik ontvangen met een glaasje cava, heerlijke hapjes en super toffe watertjes. Alleen al de locatie op zich was geweldig om te zien. Elk detail klopte, zelfs de geur van witte thee die je meteen deed onderdompelen in een luxe sfeer.

Styliste en fashion blogger Emma Gelaude verzorgde de modellen van een iets wat preppy look met de nieuwste McGregor kledij die de (zonne-)brillen helemaal tot hun recht doen komen. Normaal gezien niet helemaal mijn ding maar hier klopt het gewoon. Ik heb verschillende items gespot die ik asap in mijn dressing wil. De vrolijke Inge van Bubbletrouble praatte de show aan elkaar en paste ook perfect in het plaatje.

IMG_1700         IMG_1713

IMG_1751         IMG_1777

First thing first! Wat jullie misschien al in mijn vorige post opviel, is het brillenkoordje. Helemaal terug van weggeweest en als je het mij vraagt super chique en speels tegelijkertijd. Het staat niet op de foto’s van de show maar ik wou het zeker toch vermelden hier. Jep, ik ben fan.

En nu over naar dé zes trends. Allereerst is dat Luxe-à-porter, klassieke en elegante monturen die opvallen door hun fijne afwerking en schitterende materialen. Luxe-à-porter staat voor hoogwaardige kwaliteit en authentieke details die je ook bij de grote modehuizen terug vindt.

Industrial Look focust zich puur op materialen. Deze winter zijn die namelijk net zo belangrijk als de look zelf. Een bijzonder materiaal geeft iedere bril een instant boost. Echte durvers gaan voor een vernieuwende textuur als hout of rubber voor net dat beetje extra.

Met Purple Style ziet GrandOptical dit seizoen het leven door een paarse bril. Van paars met een roze ondertoon tot paars met een diep blauwe ondertoon, het kan allemaal! Het liefst nog in een vlindermontuur. Fangirl over here. Maar ook in rond formaat kan dit prachtig zijn. Ik ben alvast verliefd op deze zonnebril van Ray Ban. Dat exemplaar past trouwens ook bij de Round&Round trend, een ode aan de jaren 50. Dit jaar gaat het rond montuur van nerdy naar het ultieme fashion statement.

5.8 Purple Style_RayBan 35011576_003

GrandOptical ziet het graag groot met Chunky Bold. Een oversized, zwaar montuur met grote glazen  is het accesoire du jour. Grote brillen zijn al een tijdje terug hip en ook dit seizoen kan je je inner drama queen weer haar gang laten gaan. Bold is beautiful!

Liever iets subtieler? Lijnrecht tegenover Chunky Bold staat de Thin Lines trend. Alletwee zijn ze groot en retro maar Thin Lines is veel fijner, lichter en zachter. Ideaal voor mensen met een fijn gezichtje.

Tot slot hebben we nog de Retro Chic trend met BOSS als pionier. De monturen van dit merk staan voor klasse, geraffineerde elegantie, hoogwaardige materialen en oog voor detail. Helemaal in lijn met deze Retro Chic trend dus. Denk ook aan de tijdloze Clubmasters. Ongelooflijk sexy, vind ik! Deze vintage bril heeft een elegante, afgewerkte brug en stijvolle randen.

IMG_1693         IMG_1707

Merci voor de fijne avond GrandOptical! Wat is jouw favoriete trend?