MAC – Studio Waterweight SPF 30 foundation

IMG_9923

Een aantal weken geleden lanceerde MAC de langverwachte Studio Waterweight SPF 30 foundation. De foundation heeft een erg dunne, waterachtige textuur die heel mooi in je gezicht blendt. Dit is een grote favoriet van heel wat MUA’s en ook ik gebruik hem al een tijdje bijna dagelijks met heel veel liefde.

MAC omschrijft de Studio Waterweight SPF 30 foundation als baanbrekend omdat de formule totaal anders is dan alle andere MAC foundations. Het is een soort van super vloeibaar, elastisch gel-serum dat je huid hydrateert en urenlang blijft zitten. Ook verdoezelt hij heel mooi mijn grotere poriën en de fijne lijntjes onder mijn ogen.

IMG_9984-2 

Je doseert de Studio Waterweight foundation met een handig pipetje. Dat is nodig met de waterachtige formule maar ik vind het stiekem ook gewoon enorm tof. Het doet me als een soort van beauty professor voelen! Ik laat zelf altijd een paar druppeltjes op een buffer kwast vallen en breng het zo aan op mijn gezicht. De foundation heeft een medium dekking die makkelijk op te bouwen is. Impressive!

Nog indrukwekkender is hoe fijn en licht deze foundation aanvoelt. Je voelt hem amper zitten, zelfs niet als je hem opbouwt en heeft een prachtige dewy finish. Ook is hij best wel zuinig, begin met een druppel of twee en voeg daarna eventueel nog een paar druppels toe als je plaatselijk nog wat extra dekking wil. A little goes a long way.

De Studio Waterweight Foundation is voor de productie al uitgebreid getest geweest achter de schermen van tal van fashion weeks en je merkt dat hij wel het één en ander aankan. Hij blijft lang zitten, gaat niet glimmen doorheen de dag en ziet er heel natuurlijk én flawless uit. Ik ben fan en gebruik hem de laatste tijd zelfs veel vaker dan mijn vertrouwde Studio Fix Fluid.

IMG_9936

MAC Studio Waterweight SPF 30 Foundation in NC20, 34,50 euro.

Ben jij ook zo zot van pipetjes?