Smashbox – Photo Finish Light

IMG_9078kopie

Primers zijn altijd een beetje tricky voor mij. Mijn huid is momenteel vrij goed, maar geef ze te veel siliconen en haar innerlijke diva – not in a good way – breekt weer los. Met kleine rode bultjes en bubbeltjes tot gevolg. Deze oil-free versie van de beruchte Photo Finish van Smashbox heeft mij na maandenlang primerloos door het leven gaan toch weer om gehaald.

IMG_9083kopie

Light is iets wat altijd goed in mijn oren klinkt, Coca Cola light is standaard voor mij! Toen ik deze “light” primer ontdekte was ik dan ook meteen geïnteresseerd. De olie-vrije substantie op waterbasis belooft lief te zijn voor een gevoelige en/of vette huid en bevat bovendien vitaminen en antioxidanten. De formule zelf lijkt redelijk dik en crèmig maar je voelt wel degelijk de waterbasis wanneer je hem begint aan te brengen op je met dagcrème geprepte huid. Dit zorgt ervoor dat de Photo Finish Light snel intrekt en je meteen verder kan gaan met je foundation.

IMG_9093kopie

De primer zit al zo’n weekje in mijn vaste routine en so far so good. Er zijn – thank god! – totaal geen vreemde bubbeltjes te bespeuren op mijn gezicht en ik merk ook dat deze niet zo overdreven silky aanvoelt als andere primers die wel vol met siliconen zitten. Vergis je niet, er zitten in deze Light versie wel degelijk siliconen omdat die blijkbaar gewoon nodig zijn, maar echt in zeer beperkte mate.

Goed, dit is dus allemaal perfect wat hij gelukkig niet doet, maar wat hij wél doet is mijn huid matteren en ervoor zorgen dat mijn make-up heel de dag mooi blijft zitten. Ik kan gerust ’s ochtends mijn foundation aanbrengen en als ik ’s avonds thuis kom zit het grootste deel nog goed. Natuurlijk zijn er hier en daar wat plekjes vervaagd, zoals bijvoorbeeld rond mijn neus,  maar dat is volgens mij niet te vermijden. Voor de rest zit alles nog exact hoe ik het uren daarvoor aangebracht heb. Dit is dus wat ik tijdens die primerloze maanden gemist heb!

IMG_9069kopie

Kortom, dit is echt een aanrader voor huidjes die niet al te best reageren op een standaard primer. Ik moet toegeven dat aan dit product een serieus prijsje hangt maar voor mij persoonlijk is het wel de moeite waard om in te investeren. Smashbox vind je vooral online maar in Nederland is het merk sinds een tijdje bij Douglas te koop. Duimen dus dat ze ook snel naar België komen!

Smashbox Photo Finish primer in Light, 32,00 euro.

Heb jij al eens een Smashbox primer uitgetest?