LIERAC – Sunissme zonnebescherming en after sun

Ahhh de zon! Ik ben zo blij dat ze weer af en toe serieus komt piepen. Die warmen stralen op de huid, heerlijk! Ik beken, ik ben een zonneklopper pur sang. Maar ik vind het ook super belangrijk om mijn huid goed te beschermen en na te verzorgen. Partner in crime hiervoor is de Sunissme-lijn van LIERAC

Sunissme is de zonnebescherming van het welbekende apothekersmerk. De lijn speelt in op anti-aging. De producten stimuleren de celvernieuwing, versterken het de huidbarrière en doen het het vochtgehalte van de huid stijgen met behulp van de luminotherapie. Mooi meegenomen!

Ik heb de lijn uitgebreid kunnen testen op vakantie in Kos. Al ben ik de eerste dagen wel voor een ander beschermingsproduct gegaan met een hogere factor. Van zodra ik een mooi kleurtje heb, is een factor 20 of 15 zeker voldoende voor mijn lichaam, ik smeer geregeld bij. Voor mijn gezicht hou ik het toch bij een factor 30 als minimum. Jezelf goed beschermen tegen de zon is echt een must!

De zonnecrèmes smeren makkelijk uit, trekken onmiddellijk in en geven je een gehydrateerd gevoel. ‘Vettig’ of ‘plakkerig’ zijn ze zeker niet. Net heel aangenaam! Ook de geur is lekker tropisch. Wat mij ook opvalt is de kwaliteit van de crèmes. Ze zijn prima te gebruiken voor de gevoelige huid. Vooral op mijn lichaam heb ik namelijk na enkele dagen zonnecrème smeren al snel last van irritaties en bultjes. Met Sunissme heb ik dit totaal niet gehad. Mijn huid is net heel de vakantie goed verzorgd gebleven. Yay!

Omdat de gezichtscrème licht aanvoelt, kan je hem ook perfect gebruiken in het dagelijkse leven onder je make-up. Ook dan is het belangrijk om goed te smeren. Van zodra de zon schijnt, heb ik standaard een SFP in of onder mijn dagcrème zitten.

Net als de zonnebescherming heeft ook de after sun een heel fijne textuur. Die voor het lichaam is melkachtig en voelt erg verkoelend aan. Een perfecte treat wanneer je ’s avonds al het uitdrogende zout, zand en chloor van je huid gespoeld hebt.

Het after sun serum voor het gezicht –top dat ze dit apart voorzien, pluspunten!– is mij erg bevallen. De textuur is net iets waterachtiger maar dat is zeker niet slecht. Ik hou niet van een al te rijke gezichtscrème, zeker omdat ik na het zonnen nog make-up aanbreng en geen vettig laagje wil. Ik vond hem op vakantie zo fijn da ik hem aanbracht na het douchen en dan nog eens voor het slapengaan als een normaal serum in combinatie met mijn gewone nachtcrème.

Je hoort het al, ik ben fan van het volledige Sunissme gamma. Ook het feit dat de producten tegen huidveroudering werken is voor mij een pré gezien ik in mijn mid twenties zit en hier ook meer en meer aandacht aan begin te besteden.

De zonnebescherming heeft voor een mooie egaal gebruinde huid gezorgd en ik heb de indruk dat de nazorg producten er écht aan mee geholpen hebben dat ik mijn tintje wat langer heb kunnen behouden. Een aanrader voor in de reiskoffer!

LIERAC Sunissme dynamiserende beschermende melk SFP 15, 25.90 euro // LIERAC Sunissme dynamiserende berschermende fluid SFP 30, 29,30 euro // LIERAC Sunnissme hydraterende herstellende melk, 26.90 euro // LIERAC Sunissme herstellend SOS serum 41.90 euro. 

Kende jij deze producten al?