Zoeva kwasten

zoeva1

Ik wou al een tijdje nieuwe kwasten en na lang wikken en wegen heb ik gekozen voor Zoeva, bereid je almaar voor op een XL review! Ik had natuurlijk al de basics maar ik wou er graag nog wat kwalitatieve en betaalbare kwasten bij. Begin januari bestelde ik via Zoeva’s officiële website en een dikke week later kreeg ik mijn nieuwe kwasten thuis bezorgd. Best lang om van Duitsland te komen maar bon, het was net na de feestdagen dus ik vergeef het hun wel! De verpakking zelf was trouwens perfect in orde.

Mijn bestelling was nogal aan de grote kant, de verzendingskosten zijn namelijk 5,50 euro dus ik heb maar ineens alles besteld wat ik nodig had. Uiteindelijk waren dat de Stippeling Set en nog 7 losse kwasten, ik heb ze allemaal uitgebreid getest en ik kan al zeggen dat ik echt elke kwast geweldig vind!

zoeva2

zoeva3

First things first, de gezichtskwasten! Het viel mij meteen op dat ze allemaal zo zacht zijn, veel zachter dan ik gewend ben. Je ziet ook al meteen dat ze allemaal heerlijk fluffy ogen. Van links naar recht heb je eerst de 104 – Buffer, die echt ongelooflijk zacht is en super werkt om foundation mee aan te brengen. Dit doet hij streeploos en met een erg goede dekking. Vooral met wat dikkere formules werkt hij perfect. De haartjes van deze kwast staan super dicht op elkaar, dit is wat de dekking zo goed maakt.

Vervolgens zie je drie kwasten uit de Stippeling Set die voor een medium dekking zorgen omdat de duo-fibre haartjes van deze kwasten iets verder uit elkaar staan. De 124- Grand Stippeling is mijn beste vriendje geworden om BB crèmes en wat dunnere foundations mooi aan te brengen. Hij brengt alles vrij subtiel aan maar toch kan je nog goed opbouwen, – that’s how I like it! De 125 – Stippling gebruik ik om poeder aan te brengen maar ook een goed gepigmenteerde blush weet hij perfect lichtjes op te bouwen. Daarnaast zie je ook nog de 122 – Petit Stippling die echt wel pétit is en hierdoor als geen ander highlighter kan aanbrengen.

Als laatste face brush heb ik ook nog de 142 – Concealer Buffer besteld. Ik snap niet hoe ik ooit zonder gekund heb, dit kwastje zorgt ervoor dat concealer of een Touche écalt-achtige pen echt zoveel beter zit dan wanneer ik het met mijn vingers doe. Een wereld van verschil!

zoeva4

zoeva5

Over naar de oogkwasten. Als eerste zie je het laatste onderdeel van de Stippeling Set, namelijk de 229 – Eye Finish. Hij bestaat net als zijn grotere broertjes (zusjes?) ook uit duo-fibre haren en die zorgen ervoor dat hij oogschaduw echt heel subtiel kan aanbrengen. Ook blendt hij erg goed. De volgende kwast is de 231 – Petit Crease, ideaal dus om kleur aan te brengen in de crease. Hij kan dit zowel subtiel als zwaar aangezet. Daarnaast hebben we de 320 – Smoky Liner, hiermee kan je een mooi dun oogschaduwlijntje aanbrengen op/onder/boven de wimperrand maar ook kohl potlood vervagen kan dit kleine kwastje prima.

De 238 – Precise Shader gebruik ik eigenlijk alleen maar om highighter aan te brengen in de binnenste ooghoek, hier is het inieminie kwastje echt heel geschikt voor. De 318 – Soft Paint Liner is voor mij het ideale kwastje om mijn wenkbrauwen bij te werken. Als laatste zie je de 230 – Pencil die ik graag gebruik om mijn outer corners aan te zetten maar ook om een wat dikker en vettiger potloodlijntje te vervagen.
zoeva6

Ik ben dus heel erg tevreden over al deze mega zachte kwasten! Ze doen perfect wat ik ervan verwacht had en zelfs nog meer. Ze verharen namelijk totaal niet, zelfs niet na het wassen. Ik kan alleen maar zeggen dat Zoeva voor mij een perfect prijs/kwaliteit verhouding heeft en dat ik benieuwd ben naar meer! Er komt binnenkort nog een lijn uit met rosé gouden handvatten, hiervan ga ik ook zeker nog een aantal kwasten bestellen eens ze verkrijgbaar zijn. Het enige minpuntje is de levering die ik nogal traag vond aangezien Duitsland nu niet ver te noemen is maar dat neem ik er dan graag bij.

Nog even om een beter beeld van de haartjes en kwastgroottes te geven:

zoeva7

zoeva8

zoeva9

zoeva10

zoeva11

zoeva12

Zoeva Stippeling Set, 29,00 euro.
Zoeva 104 – Buffer, 12,50 euro.
Zoeva 231 – Petit Crease, 6,20 euro.
Zoeva  238 – Precise Shader, 6,20 euro.
Zoeva 318 – Soft Paint Liner, 5,80 euro.
Zoeva  320 – Smoky Liner, 5,80 euro.
Zoeva 230 – Pencil, 6,20 euro.
Zoeva 142 – Concealer Buffer, 7,50 euro.