Garnier – Micellair Reinigingswater

garnier1

Ongeveer een week geleden zag ik opeens op Instagram bij verschillende bloggers foto’s verschijnen van dit nieuwe Micellair Reinigingswater van Garnier. Allemaal foto’s van een persevenement dus ik had nooit verwacht om het twee dagen later al in de Di tegen te komen! Naar het schijnt ligt hij ook al in het Kruidvat maar ik weet dat niet alle Kruivat-filialen even snel zijn met nieuwe producten. Ik zag hem daar staan in de Di, net naast mijn geliefde Eau Précieuse en ik besloot hem een kans te geven.

Een van de grootste hypes van 2013 was ongetwijfeld het micellaire water van Bioderma. Iedereen gebruikte het nadat we allemaal via social media konden volgen hoe het steevast op modellen gebruikt werd tijdens verschillende fashion weeks. Daarna verschenen er allerlei dupes op de markt maar om de één of andere reden werd ik nooit zo warm of koud van al deze “magische” watertjes. Ook de originele van Bioderma heb ik nooit geprobeerd. En plots was daar dan deze dupe van Garnier. Uiteindelijk ben ook ik gezwicht.

garnier2

Ik moet toegeven dat ik eerst toch een beetje sceptisch was. Ik bedoel, het is water? Hoe kon dit al mijn oogmake-up verwijderen? Bedoeling is dat je een watje vochtig maakt met dit reinigingswater, je het zo’n 5-10 seconden op je oog laat inwerken en dan in cirkelvormige bewegingen begint te reinigen. En wauw, dit haalt gewoon al mijn oog make-up er in één keer af! Met de achterkant van het watje heb ik voldoende voor mijn tweede oog en dan neem ik nog een extra watjes voor de allerlaatste restjes en de rest van mijn gezicht. Works like a charm!

Net als Bioderma richt ook Garnier zich op de gevoelige huid. Nu is mijn huid vrij normaal maar zacht is het product zeker! Het gevoel dat dit watertje achterlaat kan je alleen wel totaal niet vergelijken met dat van een milk, wat ik gewoonlijk gebruik om mijn gezicht te reinigen. Het laat de huid totaal niet trekkerig achter ofzo maar toch, ik weet niet.. Een beetje voos? Ik heb in ieder geval direct behoefte aan een voedende crème nadat ik dit reinigingswater gebruikt heb. Niet dat het een probleem is want mijn crèmekes breng ik gewoonlijk toch meteen na het reinigen aan.

garnier3

Ik kan natuurlijk niet vergelijken met andere micellaire waters maar deze werkt echt wel goed! Ik vind hem ideaal voor als je snel even je gezicht wil reinigen. Ik ben momenteel nog een ander product aan het testen, waarvan je binnenkort een review mag verwachten, dat naar mijn idee nog nét ietsjes dieper reinigt en je huid wél gevoed achterlaat maar die gebruik ik dan weer veel liever onder de douche.

Voor een snelle reiniging gebruikte ik vroeger altijd van die doekjes #badbeautyblogger. Het Micellair Reinigingswater doet de dirty job echt wel 10x beter en even makkelijk en snel. Ik ben fan!

Garnier Miccelair Reinigingswater, 5,49 euro.

Gebruik jij ook een magisch watertje?