Smashbox – Step-by-step Contour Kit

IMG_0245-2

Vandaag wil ik het met jullie hebben over de kunst van het contouren. Want ja, dat is wel degelijk een kunstvorm. Een combinatie van de juiste poeders en technieken zorgt voor een Photoshop waardig effect en de nodige ooh-la-la’s. Hoe? Wel, we zullen eens starten met het juiste materiaal: de Step-by-step Contour Kit van Smashbox!

Wie contouring zegt, zegt Kim K. En ja, ze is er geweldig in. Maar als er één ding is dat je niet van haar mag afkijken, dan is het de hoeveelheid product. Althans, toch niet voor het dagelijkse leven –tenzij je een Kardashian/Jenner bent. Prachtig voor op foto’s of een nachtje uit maar niet voor achter je bureau te zitten of een luncheke op een terras.

IMG_0228-3

Ik ontdekte het trio op de ICI Paris XL press day afgelopen week want jaja, dit merk dat bekend is van hun legendarische primer komt in het najaar naar ons landje: YAY!!! Ik zag de MUA de poeders gebruiken op iemand en was op slag verliefd, een dag later had ik dit schatje al afgerekend. #fangirling

IMG_0256

De contourkit komt in een luxueus doosje met drie zuinige poeders. Hoewel Smasbox een studiomerk is, draait het helemaal om een natuurlijke finish. Je kan dus beter voorzichtig zes keer opnieuw een beetje poeder toevoegen dan met één dikke veeg heel je make-up te verpesten. Tip van de Smashbox MUA! 

Met het eerste poeder ga je echt contouren en definitie toevoegen aan je gezicht, shapen dus. Dit doe je onder je jukbeenderen, op de kaaklijn en langs de zijkanten van je neus. Daarna breng je bronzer aan om wat warmte en kleur toe te voegen op je wangen, kin en neus. Tot slot zorgt de highlight voor een heel subtiele glans boven je jukbeenderen, op je wenkbrauwbot, neusbrug, cupidoboog en waar je nog wat extra lichtinval wil. 

Echtwaar, dit zijn toppoeders. Je hebt maar een beetje nodig en omdat ze zo zuinig werken, kan ik mij voorstellen dat je er super lang mee doet. Het effect is prachtig naturel en helemaal niet too much. Je merkt het verschil, maar het valt niet op. Ook zit er een exact stappenplan voor elke gezichtsvorm in de kit –die trouwens in light/medium en medium/dark te koop is. Kei-handig voor diegenen die hun botstructuur nog niet zo goed kennen als Kim.

IMG_0267

Smashbox Step-by-step Contour Kit in light/medium, 45 euro via Sephora.fr en heel binnenkort via ICI Paris XL.

schermafbeelding-2016-11-10-om-18-33-34