Miss Fancy Pants and The Budget: foundation

IMG_0114-2

Mijn hartje ligt ongetwijfeld bij de high end merken, maar ik heb ook heel wat favoriete make-up producten die vrij budget zijn. Kan ook niet anders, aangezien ik nog van een studentenportemonneetje moet ‘leven’. Maar voor mij is zo’n geweldig budget product ontdekken even zalig als het gevoel dat ik krijg wanneer ik een luxe variant koop. Dit zijn twee producten waar ik echt gek op ben en waarbij ik evenveel naar de budget versie als naar de meer fancy variant grijp.

IMG_0108-2

Een klein beetje foundation, aangebracht met de juiste kwast, kan echt bijna Photoshop wonderen verrichten. Ik heb momenteel twee favorieten,  Long-Wear Even Finish Foundation SPF15 van Bobbi Brown en Match Perfection Light Perfecting SPF18 van Rimmel.

Ik heb een vrij neutrale huidskleur met toch wel wat gele ondertonen, in de zomer word ik ook altijd meer olijf-bruin. Voordeel hiervan ik veel ondertonen kan hebben, zolang het maar geen roze is. Deze van Bobbi Brown(links) heeft een gelige ondertoon, die heel mooi matcht met mijn huidskleur, vooral als ik een tintje heb. Maar ook de neutrale ondertoon van Rimmel (rechts) sluit heel goed aan bij mijn eigen kleur.

IMG_0136-2

Rimmel is wat vloeibaarder dan Bobbi BRown en heeft ook een iets andere afwerking. Ik heb het idee dat hij nét ietsjes minder mat is maar dewy zou ik het nu toch ook echt niet noemen. Hij vangt inderdaad mooi het licht op zoals de Light Perfecting belooft. Bij Miss Fancy Pants moet ik dan weer niet meer afpoederen omdat hij mijn gezicht al perfect gematteerd achter laat. Ook heel fijn!

Beide foundations hebben een medium dekking en houden het de hele dag uit, zeker in combinatie met een primer. Ik gebruik ze alletwee even graag en wissel ze eigenlijk constant af. Het zijn echte toppers in hun prijscategorie – en op mijn gezicht.

IMG_0066-2

Bobbi Brown Long-Wear Even Finish Foundation SPF15, 42,00 euro.
Rimmel Match Perfection Light Perfecting SFP18, 12,99 euro.

Wat is jou favoriete foundation?