Philosophy – Purity Made Simple

IMG_0022-2

Toen ik enkele maanden geleden mijn Philosophy dag- en nachtcrème kocht, kreeg ik er een aantal luxesamples van het merk bij. Ik moet toegeven dat ik totaal geen samples-persoon ben. Meestal leg ik ze weg om ze vervolgens te vergeten tot god weet wanneer, zo ook het lot van de mini-versie van Purity Made Simple. Gelukkig kwam ik de sample zo’n dikke maand geleden toch nog eens tegen in de badkamerkast en besloot ik om deze befaamde reiniger eindelijk te testen.

IMG_0052-2

Zoals jullie op de foto kunnen zien, heeft het mini-flesje er ondertussen een big ass broertje (zusje?) bij van maar liefst 240ml. De kleine versie van 30ml is niet te koop, maar een tussenversie van 90 ml wel. Ideaal om het product eens uit te testen. Maar eens je deze 3-in-1 cleanser begint uit te testen kan ik je garanderen dat je na een tijdje ook zo’n huge fles koopt! Ik snap volledig waarom deze ‘simpele’ reiniger zoveel fans heeft.

Eerst en vooral is het gewoon een erg makkelijk product. Met enkel een druppel Purtiy Made Simple (ik gebruik letterlijk de hoeveelheid op mijn hand), een flinke scheut water en wat cirkelvormige bewegingen wordt mijn huid schoon en babyzacht. Extra oogmake-up reiniger of een tonic heb ik niet meer nodig. En geloof mij, a little goes a looong way. Ik begon zo’n 5 weken geleden met het zo goed als dagelijks testen van Purity en mijn luxe sample van 30ml zit nog voor 1/3de vol.

IMG_0044-2

Ik gebruik deze reiniger het liefst onder de douche. Ook weer gewoon omdat het zo simpel is, bovendien moet je je dan geen zorgen maken dat er wat cleanser in de haarlijn terecht komt. Toch iets waar ik altijd voor vrees bij een lichtschuimend product als dit. Purtiy Made Simple zou ook geweldig werken in combinatie met een reinigingsborstel. #stillwishlistmaterial

Nog een pluspuntje, hij laat mijn huid totaal niet trekkerig achter. In tegendeel, juist gekalmeerd en ik zou zelfs gehydrateerd kunnen zeggen. I’m impressed. Normaal moet ik na het douchen meteen een nachtcrème aanbrengen maar nu hoeft dat niet per sé.

IMG_0033-2

Als je nog op zoek ben naar een goede reiniger dan kan ik deze zeker aanraden. Purity zit ondertussen in mijn vaste routine en gaat ongetwijfeld tot het laatste druppeltje opgebruikt worden. Amen.

Philosophy Purity Made Simple cleanser, 9,95 euro voor 90 ml – 18,95 euro voor 240 ml (exclusief bij ICI Paris XL).

Wat is jouw favoriete reiniger?