Mijn favoriete highlighters

IMG_9978-2

Als je mijn stash bekijkt is highlighter niet het meest essentiële, ook zeker niet het meest talrijke maar zonder twijfel wel het mooiste product. Al hangt alles af van de dosering. “Shine bright like a diamond” is mij nu niet bepaald op het lijf geschreven –kuch– en bijna reflecteren als Kim K is ook niet de bedoeling. Doe mij maar een subtiele glans op de jukbeenderen en de cupidoboog.

Less is more. En toch ben ik oh zo verliefd op de volgende producten. Want hoe subtieler, hoe perfecter ze in mijn ogen zijn. Ik hou voor een natuurlijke glow die van binnenuit lijkt te komen en dat is nu exact waar deze prachtige poeders en crème voor zorgen.

IMG_9947-2

IMG_9941-3

Hush is de enige crème highlighter die in mijn favorieten thuis hoort. Het is een Cream Colour Base van MAC met een koude zilverroze ondertoon. Dit was mijn eerste highlighter en ik zit alweer bijna door het derde exemplaar. Eeuwige liefde!

Lightscapade is een Mineralize Skinfinish van MAC met een koude zilverachtige ondertoon. De highlighter op zich is in de verpakking echt al een pareltje, ik denk serieus dat dit mijn mooiste make-up product is. Op de huid komt hij pas helemaal tot zijn recht en zorgt hij voor een mooie inner glow. Soft and Gentle is waarschijnlijk wel de meest bekendstee Skinfinsh van MAC, het roze/zilvere poedertje heeft terecht heel wat fans. Ook de pigmentatie hiervan is super. Eén keer met je kwast erdoor en je hebt genoeg product voor beide jukbeenderen.

Maar de meest beruchte highlighter ooit is toch echt wel Albatross van Nars. Het is mijn enige warme highlighter en vreemd genoeg heb ik net een haat/liefde-verhouding met de gouden finish waar iedereen zo gek op is. Albatross is geweldig, uiteraard, maar ik vind niet dat ik hem altijd zo goed kan hebben. Wanneer ik wat meer gebruind ben vind ik hem erg mooi, maar op een bleek winterhuidje is het in mijn ogen een misser. Een beetje jammer, vandaar dat ik in het algemeen toch wat sneller naar mijn andere drie favorieten grijp.

IMG_9967-2

Hush – Albatross – Soft and Gentle – Lightscapade

Een highlighter breng ik het liefst aan met mijn vingers. Zoals ik al zei hou ik gewoon echt van een subtiele glow en ik heb tot nu toe nog geen kwast die dat kan bereiken. Op zich lukt het wel met een kleine stippeling brush maar die brengt poeders dan weer niet precies genoeg aan. Ik betrap mezelf er toch soms op dat ik naar een goede kwast hunker,  tips zijn dus altijd welkom!

MAC Cream Colour Base in Hush, 18,50 euro.
MAC Mineralize Skinfinish in Lightscapade en Soft and Gentle, 28,00 euro.
Nars Albatross, 30,00 euro via Sephora FR.

Wat is jouw favoriete highlighter?