Summer essentials

IMG_8206-2

Wat een zalig weer is het al geweest de laatste dagen! Ik heb er eigenlijk vandaag pas van kunnen genieten omdat ik nu al zo’n twee weken een studentenjob heb. Toch wil dat niet zeggen dat ik nog geen summer essentials gevonden heb, verre van zelfs. Want of ik nu op kantoor of in een strandstoel zit, de volgende producten zijn voor mij essentieel om een warme zonnige dag door te komen zonder dat mijn make-up eruit ziet als een schilderij van Monet.

IMG_8217-3

Ik probeer op een hete dag vooral met crème producten te werken omdat die veel langer houden. Zo gebruik ik op mijn lippen én wangen deze Lip & Cheek Colour in de tint Keep it Loose van MAC, helaas wel een limited edition. Mijn geliefde Mid-Tone Sepia blijft net als de cheek colour wel 10x beter zitten dan een poederbronzer. Foundation ruil ik op een zonnige dag steevast in voor deze BB crème van Bobbi Brown die SPF 15 bevat -protect your skin girls! Om niet binnen de kortste keren te glimmen, poeder ik royaal af met Blot Powder van MAC.

Wenkbrauwpoeder wordt vervangen door deze wenkbrauwgel in de tint Beguile van MAC. Blijft gegarandeerd heel de dag op zijn plek zitten en overleeft serieus wat zweetdruppeltjes. Mijn ogen hou ik als het echt warm is het liefst simpel. Wat van de Long Wear Cream Shadow in de kleur Velvet Plum van Bobbi Brown zorgt voor genoeg kleur en glans op mijn bewegend ooglid en voor een smokey effect breng ik ook nog wat op de onderste wimperrand aan. Tot slot maakt een flinke laag waterproof Multivision Polymeerrmascara van LR Deluxe deze go-to look af.

IMG_8229-2

Mijn iPhone is niet alleen onmisbaar om het weer af en toe eens te checken, ik luister er ook mee naar de leukste zomerbeats en  kijk er geregeld eens mee op Instagram en Twitter. Goed tijdverdrijf, niet? De High Protection Moisturising Spray van Garnier is echt een topper. Hij is eigenlijk bedoeld voor kindjes, maar ik hou gewoon van de geur en het spraysysteem. Ook blijft hij heel goed zitten tijdens het zwemmen.

IMG_8249-3

Parfums zijn niet zo mijn cup of tea bij warm weer, de body sprays van Hollister daarentegen… eeuwige liefde! Ook niets dan lof over deze zalige zonnebril met ronde glazen die ik in Turkije kocht. Instant crush en het perfecte soevenier.

Keep hydrated! Misschien wel het meest essentiële van allemaal. Het is echt heel belangrijk om genoeg te drinken met deze temperaturen. Omdat water ook maar gewoon water is drink ik het met ingevroren frambozen, die zorgen voor een heerlijk subtiel smaakje en figureren meteen ook voor ijsblokjes.

IMG_8240-2

IMG_0082-2

Wat zijn jouw summer essentials?