MAC Pro Palette – Part II

IMG_8539-2

Let’s talk about MAC! Wie herinnert zich nog het begin van mijn MAC Pro Palette enkele maanden geleden? Sinds die post is mijn MAC stash alleen nog maar gegroeid. Mijn palette zit ondertussen helemaal vol en ik moet zelfs mijn kleine palette dat ik oorspronkelijk kocht als travelbuddy, permanent in gebruik nemen. Tijd voor een update!

IMG_8525-2

Eind maart was mijn meest recente oogschaduw Orb, de bleke highlighter –die in de tussentijd een ongelukje meegemaakt heeft, oeps– tweede van links op de middelste rij. Er waren toen nog wat plaatsjes vrij in mijn palette en ik kreeg heel wat aanraders van jullie. Daar zitten er zeker enkelen van tussen, maar ik heb ook heel wat onbekende pareltjes ontdekt. Nieuw in mijn stash:

  • Mystery – een heerlijk veelzijdige bruintint die eerder naar de koele kant neigt. Ik gebruik hem in de crease, in de outer corners, om een ooglook donkerder te maken en zelfs in mijn wenkbrauwen als ik voor een heavy brow look ga.
  • Espresso – ook zo’n mooie basic bruintint. Wat warmer –doch niet zo warm als Corduroy– en minder hard dan Mystery maar ook oh zo multifunctioneel. Ik gebruik Espresso tegenwoordig vaak om mijn wenkbrauwen wat in te kleuren en ook als smokey liner is hij niet meer weg te denken uit mijn dagelijkse routine. Maar eigenlijk kan hij alles wat Mystery kan, alleen dan ietsjes minder heftig. Aangeraden door een lezer, nu ook door mij!
  • Sable – nog zo’n aanrader van jullie. En eigenlijk kwam ik hem al vrij snel tegen toen bleek dat mijn zusje hem dubbel had. Toeval much? De kleur zit tussen oudroze, goud en bruin. Heel erg mooi en kan uitstekend an sich over heel het ooglid.
  • All That Glitters – ook dit shimmery roségouden nude laat je ogen stralen zonder dat het iets anders nodig heeft. Terecht een beruchte MAC oogschaduw!
  • Beluga – via via kwam ik nog aan deze limited edition en oh boy, wat een pareltje. Ideaal voor een donkergroene smokey look met een gouden ondertoon. De miljoenen glittertjes zijn super, al moet je wel wat rekening houden met onvermijdelijke fall out.
  • Club – een erg bijzondere oogschaduw. Hij lijkt hier blauw-groening, maar eigenlijk is dat enkel de ondertoon. Op het ooglid is Club raar maar waar… bruin! Heel mooi in combinatie met Orb, zeker als het zonnetje schijnt en die prachtige ondertoon zichtbaar wordt.
  • Jest – mooiste highlighter OOIT. Jest geeft een koele roze-witte glans die moeilijk te beschrijven is. Je ziet hem terug in de vorige blogpost. Ook de structuur is top, bijna boterig. Deze oogschaduw gebruik ik tegenwoordig standaard in mijn binnenste ooghoek.
  • Vex – ook dit is een geweldige highlighter en waarschijnlijk één van de meest underrated producten van MAC. Vex gebruik ik graag het wenkbrauwbot en zelfs op mijn volledige ooglid voor zijn aparte duo-toon effect. Ook mooi over een andere oogschaduw gelayerd.

Hieronder zie ze allemaal nog eens in detail

IMG_8508-2

Toch wel een kleine kanttekening, voor het MAC Pro Palette betaal je 20 euro. Voor het tussenschot nog eens 10 euro. Hoewel ik de kwaliteit van de oogschaduw echt top vind, vind ik die van het palette zelf niet zo super. Zoals je op de eerste foto ziet staan mijn paletten al vol met krassen terwijl ik er best wel voorzichtig mee om ga en ik ze helemaal niet vaak on the go meeneem. Jammer. En sowieso best al duur voor een stuk plastiek.

MAC oogschaduw refill, 13,00 euro (17,00 euro met een verpakking).

Wat is jouw lievelingsoogschaduw van MAC?