MAC – Mid-Tone Sepia

IMG_8977-2

Van nature ben ik “gezegend” met vormloze kaakjes. Ze zijn niet bol –thank God!– maar enig ander metrisch figuur is er ook niet in te bespeuren. Bronzers zijn sinds de ontdekking van make-up dus al even mijn beste vriendjes. Kwestie van toch iets of wat jukbeen te creëren. Meer specifiek Matte Bronze en Golden van MAC, absolute aanraders! Maar ik wou eens iets anders, geen poeder meer maar iets vloeibaars wat goed op te bouwen is en de hele dag overleeft. Maar ook geen die-hard assige contourcrème die je uitstraling meteen zo hard maakt. En zo kwam ik bij Mid-Tone Sepia.

Mid-Tone Sepia is een Cream Colour Base, een crèmig product dat je voor verschillende doeleinden kan gebruiken maar wel altijd dezelfde textuur en geweldige pigmentatie hebben. Er zijn bijvoorbeeld mooie highlighters die je ook perfect door je foundation kan mengen voor een healthy glow. Felle tinten die je voor de lippen en wangen kan gebruiken en dus ook deze bronzer-achtige variant waarmee je ook al iets of wat mee kan contouren.

IMG_8996-2

IMG_8988-2

Op de bovenstaande foto’s zie je al dat de Cream Colour Base nogal vettig is, toch blendt Mid-Tone Sepia gelukkig net als alle andere CCB’es die ik al gebruikt heb heel vlotjes in de huid. Omdat het product zo goed gepigmenteerd is breng ik het het liefst aan met mijn vingers of met mijn Petit Stippeling kwast van Zoeva.

Mid-Tone Sepia is makkelijk op te bouwen van intensiteit en ik raad dan ook echt wel aan om met een mini-beetje te beginnen. Ik nam de eerste keer te veel product op mijn kwast en dat viel op zich nog uit te blenden maar toch, beter voorkomen dan genezen. De zuinigheid van dit product is in ieder geval ook een pluspunt!

IMG_8946-2

Hier zie je heel mooi het effect van deze Cream Colour Base. Er is duidelijk heel wat warmte in mijn gezicht, ik lijk wat getinter en je ziet een subtiele shape. Bon, niet meer vormloos dus 😉

MAC Cream Colour Base in Mid-Tone Sepia, 18,50 euro.

Welke Cream Colour Base gebruik jij graag?