MAC – Haute & Naughty Lash

IMG_9646 (1)-2

Mijn MAC lipsticks kan ik al niet meer tellen, juist hetzelfde met de oogschaduws. Tel daar nog een paar blushes, bronzers en highlighters bij en je begrijpt dat ik echt wel een MAC fan ben. Maar mascara? Dat had ik nog nooit geprobeerd van dit merk. Hoog tijd dus om er eens eentje uit te testen! Haute & Naughty Lash it is, meteen een specialleke.

Haute & Naught Lash is een mascara met een dubbele werking, al duurde het wel even voor ik dat door had want het is niet zo’n typische duo mascara. Je hebt namelijk twee manieren om je borsteltje er uit te halen, of via de roze dop of via de paars glitterende. Geen gedoe met twee borstels of aparte mascarareservoirs dus.

IMG_9688

Het verschil? Als je het borsteltje uit de roze dop haalt, komt hij uit een smaller buisje waardoor er minder mascara op het borsteltje komt en je eigenlijk een meer subtieler effect krijgt. Ik kies echter steevast voor de paars glitterende dop die door een wijder buisje gaat en zo voor heel wat drama en volume zorgt. De dubbele werking is een leuke toevoeging maar ik merk wel dat als je zoals ik met verschillende laagjes werkt, je altijd wel hetzelfde effect creëert.

Ik vind dit een heel tof concept voor mensen die het overdag liever subtiel houden maar voor een feestje wél alles uit de kast willen halen.

IMG_9646 IMG_9653

Hallo drama! Ik vind het resultaat met de paars glitterende dop –of een aantal laagjes uit de roze– echt super.  Zoals je ziet, zorgt de Haute & Naughty Lash voor heel wat volume en lengte. Bij het aanbrengen moest ik er een beetje op letten dat mijn wimpers niet in elkaar plakten maar dat heb ik eigenlijk wel bij elke volume mascara omdat ik gewoon vrij veel wimperhaartjes heb #firstworldproblems.

Soit, ik verwacht van een mascara dat hij gitzwart is, mijn wimpers langer maakt en voor een Va Va Voom-gevoel zorgt. Dat doet dit MAC exemplaar allemaal heel goed. Zelfs in een extreme close-up als deze vind ik de Haute & Naughty Lash er top uitzien. Daarnaast gaat hij niet smudgen of wordt hij ook niet vlekkerig doorheen de dag, iets wat synthetische mascara’s die hetzelfde dramatisch effect geven wél eens durven doen. Een aanrader met een leuk extraatje.

IMG_9660

MAC Haute & Naughty Lash mascara, 23, 50 euro.

Wat is jouw favoriete mascara?