Vichy – Normaderm BB Clear

IMG_9743

Lauren Conrad was altijd al één van mijn beauty invloeden. Sunkissed hair, een zachte look, effortess chic en een prachtige huid. Vooral dat laatste is iets waar veel vrouwen van dromen. Vichy helpt alvast een handje met de Normaderm-lijn, speciaal ontwikkeld om de strijd aan te gaan tegen onzuiverheden. Ik testte de BB Clear die de huid egaliseert op korte én op lange termijn. 

Normaderm BB Clear is de eerste behandelende BB crème voor volwassen vrouwen met een onzuivere of vette huid, die op zoek zijn naar een getint verzorgingsproduct met een actieve werking. Vaak vind je wel gelijkaardige producten, maar die zijn dan 9/10 op jonge meisjes gericht. De Normaderm-lijn focust zich net op vrouwen tussen de 25 en 40 jaar want ook deze doelgroep heeft nog wel eens last van onzuiverheden.

IMG_9730

Een quote van LC die mij altijd bijgebleven is, is “I think that it’s really nice to learn that make up is different for every person. Everyone has a different feature on their face that they like to show off.”, en dat geldt ook voor skincare. Ook ik heb nog altijd last van een vet(tere) T-zone en van die vervelende mini-puistjes. Twenty/thirty somethings hebben meestal niet meer de typische acne waar jonge meisjes last van hebben. Je huid evalueert met de jaren en daarom is het super belangrijk om voor een verzorging te kiezen die niet alleen aangepast is aan je huidtype maar ook aan je leeftijd.

Vichy helpt je aan een Lauren Conrad-waardig huidje via silica en kaoline die het overtollig talg gaan absorberen en ervoor zorgen dat je huid gematteerd blijft doorheen de dag. Mineraalpigmenten egaliseren de teint en zorgen voor een natuurlijke finish. Daarnaast bevat de BB Clear 2% salicylzuur –de hoogste concentratie– wat  onzuiverheden ook op lange termijn gaat verminderen. Tot -23% na één maand. Klinkt goed!

IMG_9775 IMG_9767

Ik had al eerder BB Crèmes van Vichy geprobeerd en ik ben echt zo’n fan van de verpakking. Simpel en super handig om te doseren. En hygiënisch natuurlijk, een must! De Normaderm BB Clear heeft een lichte tot medium dekking die plaatselijk nog wel wat op te bouwen is. Het matterend effect houdt het de hele dag uit. Glimmen ga je met dit product absoluut niet, afpoederen is daardoor op zich ook niet echt nodig. Ik hou zelf meer van een iets of wat dewy finish maar ik kan me inbeelden dat vrouwen met een echt vette huid hiervoor juist een gelukskreetje slaan.

Ik merk dat mijn huidconditie er alleen maar op vooruit gaat, een teken dat de actieve bestanddelen ook effectief werken. Nog een pluspunt is de frisse geur van de BB crème. Stiekem zorgt die er voor dat mijn huid nog cleaner aanvoelt. Het enige negatieve dat ik kan bedenken is dat er maar twee kleuren –‘licht’ en ‘medium’– verkrijgbaar zijn waarvan ik zelf de lichtste gebruik. Is één daarvan net jouw kleur? Dan kan deze Normaderm BB Clear weleens jouw partner in crime tegen onzuiverheden worden. #approved

IMG_9806

Vichy Normader BB Clear, 19,95 euro bij de pharmacie.

Kende jij de Normaderm-lijn al?