MAC – Beaming (pressed pigment)

IMG_9045kopieEen Pressed Pigment is een soort mix tussen een oogschaduw (die vast/pressed is) en een los pigment. Een geweldige uitvinding van MAC als je het mij vraagt, losse pigmenten zijn prachtig vanwege hun glitter overload maar helaas ook moeilijk om mee te werken door hun losse vorm die voor heel wat fall out zorgt. Een Pressed Pigment is dus eigenlijk een beetje een best of both worlds.

Om de een of andere reden was ik de Pressed Pigments toch een beetje uit het oog verloren. Ik bezit zelf alleen maar Beaming, helaas een limited edition (je vindt hem nog wel als je wat googlet) uit de Face & Body collectie 2012. Momenteel ben ik deze glitterbom weer aan het herontdekken en dat bevalt mij zo goed dat ik hem even met jullie wil delen!

IMG_9137kopie IMG_9131kopie IMG_9126kopie

Deze foto’s geven totaal nog niet weer hoe mooi en shimmery Beaming is. De warme goud/bruine kleur bevat ook een vleugje koper en zorgt voor een – letterlijke – schitterende gloed op je ooglid. Het Pressed Pigment is hier droog aangebracht maar met een tikje water op je kwast kan je een effect creëren dat bijna metallic oogt.

Een oogschaduwbasis is wel absoluut een must om alle glittertjes mooi op hun plaats te houden, ik heb hier MAC’s Groundwork gebruikt.

IMG_9039kopie

MAC Pressed Pigment, 21,50 euro.

Ik wil alvast meer Pressed Pigments in mijn stash!