Laura Mercier – Loose Setting Powder

Vandaag stel ik je een icoon voor. Hét poeder der poeders. De Rolls Royce onder haar soort: het Laura Mercier Loose Setting Powder. Ik heb tal van goede poeders, zeker. Maar dit is er eentje die je gewoon ooit geprobeerd moet hebben en al lang torenhoog op mijn wish list stond. Een tijdje geleden rekende ik hem in Amsterdam dan eindelijk af. 

Kleine samenvatting? #approved. Liefde op het eerste gezicht, yes. Maar wat maakt dit poeder nu zo speciaal? Wel, eerst en vooral de formule. Die is vrij uniek. Bij losse poeders krijg ik vaak het ‘oma‘-gevoel. Ik was altijd meer een compact powder-meisje. Losse varianten zijn handig voor baking and all maar mij zeggen ze in het algemeen niet veel omdat ze makkelijk een cakey effect geven. Me no likey.

Gelukkig doet Laura Mercier het anders. Ik weet niet wat ze exact doen, maar het werkt. De structuur van dit poeder is enorm fijn, dat helpt waarschijnlijk al veel. Fijn genoeg om geen granny look of over-poederd poppengezichtje te creëren. Ik noem het eerder PhotoShop in een doosje. Want echt, dit setting powder zorgt inderdaad voor een laagje maar dan wel zo dun dat het alle imperfecties een beetje uitblendt en van je gezicht een mooier geheel maakt.

Lachrimpeltjes worden niet geaccentueerd –wat bij andere poeders bij mij vaak wel het geval is– en mijn foundation ziet er nog even levendig uit als voor het afpoederen. Laura Mercier geeft je geen perfect mat gezicht maar eerder een matte touch waar nodig. Subtiel. Niet te obvious. Wél enorm doeltreffend –bye glimmende t-zone– en langdurig. Want ja, ook de houdbaarheid is top. Ik denk dat ik een nieuwe holy grail gevonden heb.

De reden waarom ik dit poeder niet eerder aanschafte? De prijs. Die is behoorlijk pittig maar als je in één make up product wil investeren, doe het dan hierin. Je krijgt er geen spijt van.

Laura Mercier Loose Setting Powder in Translucent, 42,00 euro. 

Heb jij dit poeder al eens geprobeerd?