Bean Body – Coffee Bean Scrub Manuka Honey

Hoewel het op dit moment nog moeilijk te geloven is, is het bijna zomer –eindelijk! Net omdat het zo lang duurt, mag je zeker niet vergeten je poezelige lichaam alvast te preppen voor de zon. Hoe? Door een stevige scrubbeurt, onder andere. De Coffee Bean Scrub in Manuka Honey van Bean Body is hiervoor een zeer goede optie.

Op het eerste zicht is deze koffiebonenscrub een beetje, nuja, speciaal. I know. Maar geloof me, hij werkt. Ben je net als ik gewoon aan grote luxueuze potten zout- of suikerscrub met een hamam-feel? Dan is dit wel even slikken. Je opent namelijk bijna letterlijk een zak gemalen koffiebonen.

 

Maar dan die geur. Damn. Dit is echt #coffeelover next level. Je moet er fan van zijn, dat wel. Als je niet van de geur houdt is Bean Body een no-go en raad ik aan om dit merk te skippen. Heel mijn badkamer rook namelijk nog de hele dag naar koffie. Vrij intens dus.

Bon, terug over naar de scrub. Je hebt ongeveer één hand nodig voor je hele lichaam. Wees spaarzaam, werk met kleine schepjes –ik gebruik een lepel om niet met natte handen in de zak te knoeien. A little goes a long way. Als je teveel ineens gebruikt, eindigt het product sowieso gewoon op de douchevloer door de korrelige structuur.

 

Belangrijk is dat je het product aanbrengt op een natte huid in cirkelvormige bewegingen. Laat het zo’n vijf minuten zitten zodat het kan inwerken en opdrogen. Daarna kan je de scrub afspoelen, al ik neem liever een klein beetje water in mijn handen om het er opnieuw in cirkelvormige bewegingen ‘ af te wrijven’. Nog eens een extra sessie zeg maar.

Resultaat? Een zacht babyvelletje met een mooie glow. Dat dankzij de oliën en de Manuka honing ook nog eens goed gehydrateerd is #biglove. De ideale prep voor voor het zonnen of het aanbrengen van een tanning product –waarover later meer.

De koffie an sich heeft trouwens wel degelijk nut, zo stimuleert cafeïne de bloedsomloop en helpt het imperfecties zoals cellulitis, eczeem, striae, ouderdomsvlekjes, gesprongen adertjes en psoriasis minder zichtbaar te maken. Ideaal! Ik ben erg benieuwd naar wat het effect op lange termijn is.

Bean Body Coffee Bean Scrub in Manuka Honey, 16,95 euro bij Captain Tan

Ben jij een koffie fan?