Lazy Sundays met Wella Oil Reflections

img_1119

Een typische zondag staat voor mij gelijk aan heerlijk niks doen. Even geen stress en deadlines, gewoon volledig tot rust komen. Het liefst in combinatie een dampend bad met op de rand mijn favoriete wellness goodies als de Wella Oil Refelections-lijn, Rituals badolie en een pompje Sebastian Dark Oil om af te sluiten. De ultieme pampersessie. 

Ik merk de laatste tijd dat ik hier echt nood aan heb. Even mijn hoofd leegmaken en relativeren. Ik heb al even vast werk en nu begint het stilletjes te kriebelen bij mij. Ik ben 23. Ik wil een appartement. Ga ik huren of toch nog eventjes op hotel mama en misschien wel ineens iets kopen? En hoort er nu ondertussen geen wit paard, vergezeld met zo’n prinsachtig mannenexemplaar op te duiken? Waarom spookt dit zelfs door mijn gedachten, the horror.

Bon. Kleine quarter life crisis dus.

img_1096-2

En dan draai ik de kraan van mijn bad –een must in dat toekomstige appartement– open, voeg ik mijn geliefde Rituals badolie toe, etaleer ik al mijn producten, zet ik een kop thee en langzaamaan verdwijnen al die “kopzorgen” en wordt het tijd voor mijn eigen hoofd.

Want nog iets dat heilig is op zondag, zijn mijn blonde lokken. Geen makkelijke kleur om content te houden maar de nieuwe Wella Pro Oil Refelections lijn -op oliebasis met cameliaolie en witte thee-extract– maakt het een stuk makkelijker. De Luminous Reveal Shampoo is een licht vochtinbrengende shampoo die diep reinigt en glans geeft. Check, check en check!

Ook de conditioner uit de lijn is top en houdt mijn haar mooi gehydrateerd en doorkambaar. Deze gebruik ik om een wasbeurt na de shampoo. Topcombinatie! Het Luminous Reboost Mask gaat elke zondag mee in bad. Dit masker, dat de haarstructuur voedt en aanvult, is een mooi extraatje dat mijn haar super glanzend en zacht maakt.

img_1076-2

Door kleuringen, brushings, krul -en stijltangen etc wordt je haar geleidelijk droger. Om hierop in te spelen, kan je een olie gaan gebruiken. Ik was hier eerst wat twijfelachtig naar omdat het mijn haar in het verleden vet leek te maken. De truc is om slechts een heel klein beetje te gebruiken. Eén druppel is voor mij bijvoorbeeld al genoeg.

Ik zweer ook bij kappersmerken, die doen je haar niet verzwaren en bevatten de juiste ingrediënten. De Light Luminous Reflective Oil is op dit moment favoriet omdat het mijn Wella haarroutine perfect afsluit. Daarnaast wissel ik af met de Dark Oil van Sebastian. Iets dikker van textuur maar de exotische geur die dit product in mijn haren achterlaat is echt hemels. Blijft trouwens lekker lang hangen, perfect om de maandag in te zetten.

img_1198

Wella Oil Reflections, verkrijgbaar bij de Wella kapper // Sebastian Dark Oil, verkrijgbaar bij geselecteerde kappers // Rituals Heavenly Hamman badolie, 13,50 euro // Kusmi Tea in Russian Morning N°24, 13,20 euro.

schermafbeelding-2016-11-10-om-18-33-34