Brand to watch: Kanna

IMG_0242-2

Hoewel het ondertussen weer volop aan het regenen is, staat de maand maart voor mij volledig in het teken van de lente. Ik begin alle nieuwe collecties te ontdekken en kan mij gewoon niet meer inhouden om de allerleukste items al aan te schaffen –voor ’t geval het ineens 20 °C is, kwestie van goed voorbereid te zijn enzo. Kuch. Eerste catch: deze prachtige Kanna’s.

Kanna is Spaans voor juten zool. Het merk kiest dan ook voor zuiderse creaties met heel wat espadrille-invloeden. Zomers, speels en super mooi. Niet te fancy dus. Al zit er altijd wel een tikje galm in verwerkt! Ik werd op slag verliefd op dit exemplaar met zilveren pailletten. Easy chic en helemaal mijn ding. Perfect met een skinny jeans en een los basic T-shirt. <3

IMG_0241-3

Familiebedrijf Kanna werd in 1985 opgericht door de broers De La Cerda. De collecties worden nog steeds met de hand gemaakt vanuit een fabriekje tussen de Zuid-Spaanse sinaasappelbomen. Old school en meteen ook geweldig van kwaliteit. Ik heb vorige lente/zomer al een paar Kanna’s versleten en ook de pasvorm is heerlijk.

Mijn exemplaar heeft nog een tof extraatje: je kan ze op twee manieren dragen! Door de pailletten om te keren –naar boven of naar beneden- met je handen krijg je een mat-of een glanzend effect. Zo kan je ze dus ietsjes van look veranderen naargelang je outfit of mood. Nogmaals, heel veel liefde voor de pailletten! Ik ben mij al aan het voorstellen hoeveel mooier ze nog worden in het zonnetje.

Ik ben niet de enige die dit merk opgemerkt heeft want je kan het tegenwoordig in aardig wat schoenwinkels vinden, ook bij online shops als Zalando kan je zeker je slag slaan. Voor de Kempenaars onder ons: de mijne komen van Galoche in Noorderwijk. De prijzen variëren tussen 69 en 129 euro, wat echt wel oké is voor een handgemaakte schoen.

IMG_0231-2

Kanna, 69 euro.

Wat heb jij al aangeschaft van SS16?