Délor – SOS Colour Remover

IMG_1050-2

Iedereen die regelmatig door haarkleuringenland huppelt heeft er ooit wel eens mee te maken gehad: een te donkere, verkeerd gekozen of verkeerd uitgewerkte haarkleur. Nee, het zijn niet altijd geweldig mooie kleurtinten en schitterende highlights in onze lokken. Soms is het simpelweg drama. Van het hoogste niveau. En wat kan je dan doen? Niks, dacht ik. Of toch? SOS!

Ik zal maar eerst beginnen met mijn ‘probleem’ uit te leggen. Ik wissel al jaren van blond naar bruin. Ik ben van nature lichtbruin een vrij saaie kleur. In de zomer is dat te donker, en in de winter te licht. Dus ik gooi geregeld wel eens een pakje verf in mijn haar of ik ga langs de kapper voor wat hightlights of een ombre. De afgelopen weken klonk blondes have more fun toch wel érg aanlokkelijk. Highlights weer dus. En dat bruine rustig laten vervagen, dacht ik. Maar ondertussen zat ik met een verschrikkelijke uitgroei en wel 5 verschillende kleurtinten in mijn lokken door jarenlang geverf. SOS indeed.

IMG_1052-2

Bij de Di viel mijn oog op een pakje SOS Colour Remover van Délor. Ik nam dark mee maar je hebt ook een light-versie voor lichtere kleuringen. Het idee is eigenlijk dat dit product je kunstmatige kleurpigmenten doet krimpen zodat je die, na een uur inwerken, kan uitspoelen met een bijgevoegde shampoo en je in principe je natuurlijke haarkleur terug hebt. Dit allemaal zonder je haar te bleken of beschadigen. Klinkt perfect, niet?

Maar, er is uiteraard een maar. Oudere haarkleuringen kunnen je natuurlijke haarkleur aangetast hebben. Kleuringen met ammoniak ‘bijten’ nogal in zodat je haar eerst wat gebleekt wordt voordat ze echt beginnen te kleuren. Ook als je al highlights of andere kappertreatments met een bleeking hebt gehad is het goed om te beseffen dat je met een lichtere tint gaat overblijven dan je natuurlijke haarkleur.

Ik heb het product een uur laten inwerken. Daarna heb ik mijn haar 5 minuten uitgespoeld zoals ze in de handleiding aangeven en het twee keer gewassen met de bijgeleverde speciale shampoo. Na het wassen moet je de shampoo telkens weer 5 minuten uitspoelen. Dat spoelen is echt wel belangrijk dus ik raad aan om het toch echt wel te timen. Dan even goed drogen en daar is je kleur! Bij mij was resultaat was inderdaad veel lichter dan mijn natuurlijke haarkleur. Ik heb er dan ook meteen daarna een donkerblonde spoeling over gegooid.

IMG_1063-2

Wat ik heel fijn vind is dat mijn highlights weer tevoorschijn kwamen na die spoeling, het is niet zo dat de SOS Colour Remover die ook uitwist ofzo. Délor vermeldt zelf dat het perfect mogelijk is om je haar meteen na gebruik weer te verven. Hun handleiding is echtwaar super, ze hebben zelfs een heel handige Q&A toegevoegd. Ook over de werking van het product ben ik tevreden. Het heeft alle oudere kleuringen uit mijn haar gehaald en het zeker niet beschadigd achtergelaten. Ook heel fijn dat Délor er geen doekjes om windt dat de kleur lichter kan uitvallen, zo was ik dus voorbereid met mijn donkerblonde spoeling. Ik heb weer een mooie basiskleur die dankzij de spoeling nu ongeveer gelijk is aan mijn natuurlijke haarkleur.

Délor, SOS Colour Remover, 16,95 euro.

Nu ben ik wel heel benieuwd naar jullie haardrama’s!