The Body Shop – Body Scrub x2

srub1

Srubben associeerde ik vroeger altijd met de zomer. Maar ook in de winter is het belangrijk om af en toe goed te scrubben, zo voorkom je een doffe huid. Enkel een voedende Body Butter of lotion is dus niet genoeg voor jouw droge winterhuidje, dode huidcellen moeten nog steeds verwijderd worden! Ik ga het vandaag hebben over de twee verschillende soorten Body Scrubs van The Body Shop, waarvan er eentje ideaal is tijdens de koudere maanden.scrub2

The Body Shop heeft een groot assortiment van verschillende srubs met verschillende geurlijnen en korrelgroottes. Daarnaast heb je ook nog twee finishes: creamy (bv de Coconut) en gelée (bv de Pink Grapefruit).

De creamy finish is mijn go-to als het écht koud is en mijn huid een tikkeltje droger aanvoelt dan normaal. Hij heeft namelijk nog een tweede functie, een voedende. En als ik voedend zeg dan bedoel ik dat je zelfs je Body Butter achterwege kan laten na een srubbeurt met Mr Coconut. Of je kan natuurlijk ook genieten van een dubbele hydratatie, wat ik dus doe. Je Body Butter zal namelijk altijd sowieso al beter opgenomen worden als je net gesrubd hebt. Dus eigenlijk heb je met dit product al een eerste hydraterend laagje opgebouwd en kan je daarna nog voor een tweede kiezen met een bijpassende Body Butter die op zijn beurt dan ook nog eens beter opgenomen wordt. Babyzacht huidje? Check!

scrub3

scrub4

De gelée varianten zijn dan weer veel dunner en lopender. Tja, echt een beetje gelei-achtig, ik kan het niet anders beschrijven! Deze Pink Grapefruit ruikt dan nog eens zo zalig dat de vergelijking met een lekkere fruitige confituur zelfs nog groter wordt (:

Ideaal voor de zomer, dan hoeft extra hydratatie niet zo en deze Pink Grapefruit ruikt bovendien ook nog eens super fris! De gelée is ook geschikt om te gebruiken voor een fake tan. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten moet je dan op voorhand goed srubben zodat je kleurtje langer blijft (net zoals bij de gewone zon) en de gelée laat geen vettig laagje achter, iets wat de creamy dus obviously wel doet door al de voedende ingrediënten. Maar vettige laagjes en een fake tan zijn een no go, vlekken gegarandeerd. Toch maar even de gelée er bij pakken dan!

scrub5

Beide scrubs bevatten een milde korrel, wat ik gewoon het fijnst vindt. Srub je net liever wat grover? Vraag dan zeker eens na in The Body Shop welke lijnen in aanmerking komen! Voor de liefhebbers van een hele fijne korrel heb je de Body Polishes.

The Body Shop Body Srub in de standaardverpakking (200ml), 15,00 euro.

Tip: ga even langs nu het nog solden zijn! Veel producten hebben 50% korting, altijd mooi meegenomen. Ook halen ze enkel tijdens de sale hun XL-formaten boven zoals deze Coconut.