Lush – BB Seaweed

sea1

Zeewier, goh ik ga eerlijk zijn. Ik ben geen fan van die vieze slierten die tussen je tenen kruipen wanneer je een duik in zee neemt. Maar nieuwe energie? Dat is exact wat mijn vermoeide huidje en ik op dit moment kunnen gebruiken. BB Seaweed laat mij in ieder geval terugkomen op mijn mening over zeewier want ik ben fan! Dit verse kleimaskertje van Lush doet namelijk meer voor mijn huid dan a lot of coffeshots en blikjes Nalu ooit voor mijzelf konden!

Ja lieve lezers, de examens eisen zijn tol. En we zijn nog niet eens in de helft! Gelukkig heb ik dit schatje nog net ontdekt voor de Antwerpse Lush een maandje dicht gaat om te verhuizen. Ik zocht een flinke oppepper voor mijn huid want ik kon de wallen en grauwheid niet meer aanzien. “Geschikt voor alle huidtypen en speciaal gemaakt om je huid een stevige boost te geven. De BB Seaweed voedt en verfrist je huid.”, ideaal!

sea2

Dit vers gezichtsmasker bevat naast zeewier ook onder andere rozenblaadjes, lindebloesem, klei, honing, amandelen en aloe vera. Niks dan goeds dus en geschikt voor elk huidtype! Het belooft je huid op te peppen, te hydrateren maar ook te reinigen. Die combinatie vind ik top want maskers die alleen op hydratatie focussen zijn vaak te rijk voor mijn normaal tot gemengde huid.

Lush zegt altijd dat je zo’n drie keer met hun verse maskers doet. Ik weet niet hoe dik zij dan wel niet smeren want ik heb genoeg voor zo’n 6-8 behandelingen en ik ben nu niet bepaald spaarzaam ofzo. Soit, BB Seaweed blijft net als elk vers masker zo’n 3 weken “vers” in de koelkast maar ik weet nu al dat ik waarschijnlijk toe kom tot zo’n dikke drie tot kleine 4 weken met mijn twee skinpampering dagen per week. Je mag de maskers gerust een paar dagen langer bewaren, zolang ze niet vreemd beginnen te ruiken. Langer dan een weekje extra zou ik ze nu ook weer niet bijhouden!

sea3

De structuur is, zoals we gewoon zijn van de verse masker, een beetje cementachtig. Dit is absoluut geen masker voor de fans van een gladde textuur maar I love it! Ik zweer echt bij Lush op maskergebied. Er zitten duidelijk wat brokjes in, dit zijn scrubdeeltjes die je kan gebruiken als je het masker afspoelt. Ook zie je hier en daar een chunky stuk zeewier zitten. Het masker droogt in principe op na een kwartiertje maar ik laat het altijd een dik halfuur zitten.

Resultaat? Een zacht, gevoed รฉn gereinigd gezichtje dat er duidelijk minder grauw en zelfs bijna uitgerust uit ziet.. Net alsof er totaal geen examens aan de gang zijn. Nu mijn innerlijke zen nog vinden en we zijn er helemaal.

Lush vers gezichtsmasker in BB Seaweed, 11,65 euro.

Wat is jouw favoriete Lush masker?