Kruidvat Spa Secrets

img_1873-2

Een spa gevoel voor een fijn prijsje? Daar zorgt Kruidvat voor! De Spa Secrets producten liggen ondertussen al zo’n jaar in de rekken bij mijn favoriete drogisterij. Hoog tijd voor een review dus, want ze verdienen het om zich naar de schappen van je badkamer te verplaatsen. Front row zelfs als het aan mij ligt #luxepoesapproved.

Spa Secrets bestaat uit verschillende lijnen die elk hun eigen ‘hoofdingrediënten’ bevatten en een ander verhaal brengen. Mijn favorieten zijn Miracles of Bali en Traditions of Japan. Zeer fijn an sich maar ook een geslaagde combinatie als je het waagt om ze te layeren.

img_1863

img_1901-2

Miracles of Bali is geïnspireerd op het Lulur-schoonheidsritueel. Dit zou de innerlijke harmonie herstellen door het lichaam te vitaliseren en te voeden. Bij deze producten staan kokoswater en frangipanebloem centraal, een verassend duo dat mij wel kan bekoren. Denk aan een zoete, exotische vakantiebries. Topgeur om ’s ochtends in de douche te gebruiken! De Shower Foam is zo’n typische, volle mousse die super zacht aanvoelt op de huid.

Traditions of Japan eert dan weer bamboe en witte lotus. Fris, bloemig en behoorlijk unisex. Deze lijn focust zich op het reinigen en verzorgen van je lichaam, geïnspireerd op een aloud badritueel dat de ziel reinigt. Deze Jelly Body Scrub is een soort van douchegel en milde scrub in één. Hij begint namelijk te schuimen zodra hij in aanmerking komt met water. Ook weer perfect voor in de douche dus, als het al eens sneller moet gaan. Hij is bovendien zacht genoeg om dagelijks te gebruiken.

Ik denk dat het wel duidelijk is ondertussen, dit zijn twee budgettoppers die erg luxe aanvoelen. Zowel de geuren als de structuren doen mij enorm denken aan Rituals. Ook op vlak van vormgeving zit het goed. De verpakkingen ogen totaal niet zo schreeuwerig en in your face als ik van huismerken gewend ben maar blijven helemaal in het chique, rustgevende spa thema. Good job, Kruidvat!

img_1866

Kruidvat Spa Secrets, prijzen variëren van 2,99 euro tot 4,99 euro.

schermafbeelding-2016-11-10-om-18-33-34