Kruidvat Solait 2017

Sun’s out, buns out! De afgelopen week was het het ideale moment om eens uitgebreid de nieuwe zonneproducten van dit jaar te testen. Zo ook de Kruidvat Solait lijn, een erg fijne product range die elk jaar wel aangevuld wordt met een paar crèmes en lotions. Ik nam vier newbies mee onder mijn ingebeelde palmboom: Summer Bronze SPF30 Sunspray GelAftersun Golden Shimmer Dry Oil Spray, Kids Sun SPF50+ Roll-On Zonnebrandcrème en Aftersun Tissue Mask.

Mijn favoriet is de Summer Bronze SPF30 Sunspray Gel, dit is een lichte gelcrème die je huid goed beschermt, heel fijn aanvoelt en snel intrekt. Plantaardige oliën en aloë vera zorgen voor de nodige hydratatie zodat je makkelijker bruint én je je kleurtje achteraf goed behoudt. Voor mij is factor 30 echt een minimum, maar voor de meer zuiderse types onder ons is er ook een variant met SPF15 verkrijgbaar. Mooi meegenomen, maar vergeet zeker niet op tijd bij te smeren!

De Kids Sun SPF50+ Roll-On Zonnebrandcrème is voor mij totaal nieuw, alleszins de verpakking dan. Het product zit namelijk in een roller. Kei-handig voor kleine –en minder kleine, kuch– kindjes. Je rolt de flacon als het ware over de huid en hebt altijd meteen de juiste hoeveelheid klaar. Ook makkelijk voor kleine touch ups doorheen de dag. Voelt aangenaam op de huid en biedt een maximale SPF. Mama proof!

Dat smeren tijdens het zonnen super belangrijk is hoef ik jullie hopelijk niet meer te vertellen. Toch is het ook aangeraden om ook na het zonnen te blijven smeren. Een goede aftersun kalmeert de huid en is voorzien van voldoende hydraterende bestanddelen. Met de Aftersun Golden Shimmer Dry Oil Spray doet Kruivat daar nog een schepje bovenop en zorgt het merk voor een bronzy glanzende look. De gouden shimmers zijn mooi aanwezig maar zorgen –thank god– niet voor een glitterboleffect. Erg fijn!

Ook je gezicht mag je niet vergeten na het zonnen. Tissue masks zijn dit jaar volledig on trend en daar springt Kruidvat graag op in. Breng dit masker aan na het douchen en laat zo’n 10 minuten rusten. Het overgebleven vocht dep je weg met een doekje of masseer je verder in de huid.

Kruidvat Solait Summer Bronze SPF30 Sunspray Gel, 7,99 euro. // Kruidvat Solait Kids Sun SPF50+ Roll-On Zonnebrandcrème, 5,99 euro. // Kruidvat Solait Aftersun Golden Shimmer Dry Oil Spray, 5,99 euro. // Kruidvat Solait Aftersun Tissue Mask, 0,99 euro. 

Gebruik jij de Kruidvat Solait lijn al?