How to: self tan

IMG_8504-2

Ik heb het idee dat zelfbruiner nog steeds een beetje een taboe is. Raar eigenlijk, want het kan zoveel doen voor iemand. Mits het juist aangebracht is natuurlijk. Misschien komt het door dat gebrek aan kennis dat het nog niet zo ingeburgerd is bij ons. Want zeg nu eerlijk, de eerste associaties bij het woord fake tan zijn bij iedereen wel “Geordie Shore”, “vlekken” en “worteloranje”. Ikzelf ben een ware faketanner #sorrynotsorry, en het levende bewijs dat het ook positief kan uitdraaien. Bij deze dus een mini-cursus how to self tan!

  1. Eerste stap is het egaal maken van de huid. Spring dus in bad –dan begin je al meteen te relaxen en is heel het fake tan-idee al een beetje minder eng– en srubben maar! Je lichaam srub je met een olie-vrije substantie, ik heb al eens geschreven over verschillende soorten scrubs maar het komt er eigenlijk op neer dat de olie-vrije varianten geen vettig laagje op de huid achterlaten. En dat is de bedoeling want anders zou je zelfbruiner gigantisch beginnen vlekken. Mijn favoriet is pompelmoesversie van The Body Shop.
  2. Vergeet ook je gezicht niet je gezicht. Deze face wash van Philosophy bevat superkleine deeltjes die op een zachte manier je huid super zacht maken en alle dode huidcellen verwijderen. Ik heb momenteel een luxe sample maar ga ongetwijfeld nog de full size kopen, topproduct!
  3. Ook het scheermesje mag je bovenhalen. Mooie bruine benen zijn nu eenmaal nog mooier glad, niet? 😉
  4. Genoeg gebadderd? Zorg dat je huid volledig droog is. Ik wacht graag een half uurtje en ondertussen smeer ik al alle droge plekjes (handen, voeten, ellebogen, knieën,…) in met een voedende crème. Druppels en te droge plekjes zorgen voor vlekken, vermijden dus!
  5. Bon, dan gaan we over naar het echte werk! Ik heb al verschillende zelfbruiners geprobeer. Van Kruidvat eigen merk tot Garnier en L’Oréal en zelfs Australian Gold. Toch steekt deze Self Tanning Lotion met Aloë Vera van LR er met kop en schouders bovenuit. Hij blijft lang, geeft een natuurlijk kleur én is de enige die niet stinkt. A little goes a long way dus begin met een klein beetje zelfbruiner. Blijf zolang masseren tot het dunne laagje volledig door de huid geabsorbeerd is. Klaar? Neem dan een vochtig washandje en verwijder het product nog even van de binnenkant van je handen. Ook de openingen tussen je vingers/tenen kunnen best wel tricky zijn dus daar haal ikzelf ook het overtollige product weg.
  6. Best nog wel even wachten voor je weer lichte kleding aantrekt, ik zit na heel dit proces gewoonlijk nog even in mijn pyjama zodat ik zeker ben dat het product volledig ingetrokken is.
  7. Ik smeer twee dagen na elkaar. Dan laat ik er twee dagen tussen en smeer ik een nieuw laagje om de dag om het bij te houden. Maar na een dikke week begin je wel best opnieuw.
  8. Et voila! Als je dit stappenplan volgt heb je gegarandeerd een vlekkeloos sunkissed tintje!

The Body Shop Body Srub in Pompelmoes, 15,00 euro.
Philosophy The Microdelivery Micro-Massage Exfoliating Wash, 23,90 euro.
LR Self Tanning Lotion, 17,90 euro (LR is enkel via consulentes te koop, voor meer verkoopinformatie kan je mij een mailtje sturen).

Gebruik jij al eens zelfbruiner?