Urban Garden DIY – Dremel 3000 multitool

Dremel daagde me onlangs uit om een beetje Urban Jungle in huis te halen met de Dremel 3000 multitool. Ik ging aan de slag met een airplantje en maakte er een mooie hanger voor met alleen maar hout, metalen ringen, juten touw en een stukje ijzerdraad. Het zotste van al: alles deed ik met hun multitool! 

Ik startte met de houten rondjes uit te snijden uit een stuk multiplex met behulp van de Line & Circle cutter, een handig hulpstuk waarmee je perfecte cirkels uit snijdt. Heel handig en in mum van tijd klaar! Tijdens het snijden van de cirkels merkte ik al dat de Dremel 3000 serieus wat power heeft. Ik werkte al eerder met zijn kleine, draadloze broertje (Dremel 8220) en hoewel die ook prima zijn werk doet, merk je echt meteen verschil. Je hebt hier met een krachtige multitool te maken die zeker niet moet onderdoen voor andere toestellen.

Vervolgens haalde ik de Line & Circle cutter er af en bevestigde ik kei-gemakkelijk een booropzetstukje. Ook gaatjes boren lukt perfect met de Dremel 3000. Ik boorde in elk schijfje een gaatje zodat ik ze later aan de hanger kon rijgen met het juten touw. Maar eerst moesten de schijfjes afgewerkt worden en kwam er nog wat schuurwerk aan te pas om de randen mooi effen te maken.

Vervolgens kreeg elk schijfje een toffe tekstgravering. Om te schuren en te graveren, zette ik de schijfjes vast met de Multi-Vise en sloot ik de Dremel 3000 aan op de Flexible Shaft zodat ik nog precieser kon werken. Vooral onmisbaar bij graveerwerk! De Flexible Shaft is eigen een soort van verlengde van je Dremel multitool. Hij is een soort van fijn verlengstuk zeg maar dat heel fijn in de hand ligt. Op de foto hieronder zie je hem in actie tijdens het schuren.

Bij de AVA had ik ook wat houten kralen gehaad voor mijn hanger en ik besloot ze nog een extra touch te geven met kleine graveringen er in. Stipjes, kleine kruisjes,… Love it! Ook dit ging door de Flexibe Shaft weer heel gemakkelijk. De Multi-Vise hield alles netjes vast voor mij zodat ik zeker niet kon uitschuiven en mijn design kon verpesten of mezelf kon bezeren. Safety first, dus vergeet ook zeker je handschoenen en veiligheidsbril niet als je zelf aan de slag gaat. Ik ken geen enkele DIY’er die geen stukje hout in zijn/haar oog gehad heeft zonder bril dus alstublieft, zorg er voor dat je meteen voldoende beschermd bent.

 

De gouden metalen cirkels haalde ik in de lokale tuinwinkel bij de decoratieartikelen. Ik maakte mijn air plantje eraan vast met een stukje ijzerdraad en begon dan de kralen en de houten schijfjes in elkaar te rijgen met het juten touw. Doe hierin vooral zelf wat je mooi vindt. Je kan het zo rustig of zo druk maken als je zelf wil. Ik vond het wel mooi om met twee metalen cirkels te houden en de bovenste rustig te houden zodat alle focus naar het airplantje gaat en dan weer wat drukker te gaan met de onderste cirkel. Zo is hij mooi in balans vind ik!

Maar wat vind ik nu van de Dremel 3000 zelf? Ik denk dat het duidelijk is dat ik echt fan ben. Je kan super makkelijk van opzetstuk/bitje veranderen en kan er werkelijk allés mee. Voor deze DIY heb ik perfect ronde cirkels uitgesneden, geboord, geschuurd, gegraveerd,… Zalig dat alles gewoon met één tool kan! Daarnaast heb je duizend-en-één opzetstukjes die alles nog vergemakkelijken en kan je voor elke klus wel een geschikt bitje vinden.

Zit je toch te twijfelen of vind je iets niet? De mensen van Dremel zijn mega hulpvaardig of Facebook, of vraag het gerust aan mij. Dan luister ik eens voor jou! Zo heb ik zelf bv. recent nog een heel complete uitleg gekregen over wat we nodig hebben om de messen van onze grasmachine te slijpen -told you, hij kan echt álles. Ook de power van het toestel heeft me van mijn sokken geblazen. Inmiddels heb ik hem al vaak gebruikt voor allerlei DIY’s en klusjes in huis en in de tuin. Ik kan niet meer zonder.

Dremel 3000, verkrijgbaar bij Hubo

Wat zij jouw laatste DIY projecten? Op de Instagram van Dremel vind je ook nog heel wat inspiratie!