Opruimen met LC

lc1

Ik weet niet wat het is, maar in deze tijden van feestjes en outfit-crisissen is mijn kamer en kledingkast rommeliger dan ooit. Het wordt dan ook hoog tijd – al zit mijn mama er ook wel voor iets tussen – om eens grondig op te ruimen! Inspiratie hiervoor haalde ik in Style. The Hills-ster Lauren Conrad vertelt in haar boek dat er bij haar laatste kastopruiming een team van 4 mensen nodig was. Wel, dat kan mijn kamer op dit moment ook gebruiken dus hier voor wat tips van miss LC zelf.lc2

Lauren werkt met verschillende tassen en zakken om alles goed te sorteren: wat mag terug in de kast, wat moet in de vuilbak omdat het kapot is, wat kan je weggeven en wat moet eventueel gemaakt worden? Ik hou het iets simpeler. Ik gebruik een wasmand waar alles wat ik bij hou weer mooi opgeplooid ingaat om later in de kast te hangen en een wasmand voor alle kleding die ik beu ben of te groot/te klein is zodat ik die aan mijn zussen kan geven. Ik heb eigenlijk amper dingen die gemaakt moeten worden, maar als dat zo is dan gooi ik dat gewoon in de vuilbak. Ik ben niet zo’n recycle persoon als ik eerlijk ben, dan koop ik liever iets nieuws.

lc3

Als je al je kleding gesorteerd hebt kan je beginnen met je kast opnieuw in te richten. Belangrijk hierbij is om niet alleen te sorteren op categorieën zoals jurkjes, broeken, truien enzovoort, maar ook op functie. Je kleding voor school/werk hoort namelijk ergens te hangen waar je makkelijk bij kan. Overdressed feestjurkjes en pailettenvestjes die je niet zo vaak nodig hebt kunnen dan weer vanachter in de kast. Een ander idee is om een speciaal item net wat uit te stallen. Ook van mooie schoenen of accessoires kan je echte eyecandy maken.

Wanneer alles terug in je kast hangt kan je als je wil ook nog op kleur gaan sorteren. Ik moet toegeven dat ik dit nog nooit eerder gedaan heb maar het is wel handig want dan zie je ineens bijvoorbeeld heel veel groen naast elkaar hangen. No more groene blousjes in de solden for you!

lc4

Lauren komt met het idee om dingen waar je over twijfelt om weg te doen eerst nog even in een tas bij te houden, bijvoorbeeld onder je bed. Na een paar weken kan je dan beslissen of je het nu écht weg gaat doen of niet. Volgens haar mag je best wat tijd nemen om afscheid te nemen van je kleding. Nu moet ik zelf toegeven dat ik over zulke dingen best wel snel beslis, maar ik kan mij inbeelden dat dit voor veel mensen wel een hulp kan zijn.

Naast weggeven kan je ook gaan voor een kledingruil. Nog nooit gedaan of aan meegedaan maar dit lijkt mij eigenlijk wel eens tof. Een berg kleding, lekkere hapjes en drankjes en shoppen maar in die toch wel leuke afdankertjes van je vriendinnen! Nog een andere optie is om je uitgekeken kleding naar een tweedehandswinkel te doen of te verkopen via een tweedehandssite. Hou er wel rekening mee dat je dan wel wat werk hebt: foto’s maken, beschrijvingen toevoegen, onderhandelen, naar de post,… Je moet wat over hebben voor wat extra centjes! Veel makkelijker en bovendien erg mooi is om wat kleding te doneren aan het goede doel.

lc5

Bron: Lauren Conrad – Style

Ik hoop dat jullie er wat aan hebben gehad, ik heb zelfs bijna zin om op te ruimen – beetje euforisch verwoord though. Het blijft voor mij als op en top chaoot een minder leuk klusje maar uiteindelijk ben ik wel weer blij met een mooi opgeruimde kast! CD van Beyoncé op en ik ga maar eens aan de slag, wie doet er mee?