Skincare routine (dag)

IMG_0968-4

Voor het eerst in mijn leven ben ik al verschillende maanden trouw aan dezelfde verzorgingsproducten. Ik ben nu bezig aan mijn tweede potje dagcrème en van de toners heb ik zelfs al meerdere verpakkingen opgebruikt. Misschien geen algemeen wonder, maar wel voor een brandhopper als mij though. Tijd dus om deze holy grails voor te stellen.

  • Philosophy, Hope in a Jar – In november heb ik mij het eerst deze dagcrème aangeschaft. Het was, en is nog steeds, een hele hap uit mijn studentenbudget, maar ik vind het hem helemaal waard! Mijn huid is veel rustiger sinds ik Hope in a Jar gebruik. Ik zou zelfs kunnen zeggen dat ik content ben van mijn huidconditie op dit content. Ik heb amper nog last van puistjes of droge plekjes, mijn poriën zien er verfijnder uit en mijn huid voelt gewoon altijd goed gehydrateerd aan. Topper! Check ook zeker mijn review. 37,15 euro.
  • Clinique, Moisture Surge Extra Refreshing Eye Gel – Bon, ik ben onlangs 21 geworden en toen werd het toch wel eens tijd voor een oogproduct. Dit is een frisse, luchtige gel die de fijne lijntjes zou verminderen. Dit is een newbie uit de beauty heaven dus over die lijntjes kan ik nog weinig zeggen, maar wat ik wel kan zeggen is dat mijn gevoelig ooghuidje toch wel degelijk volledig gehydrateerd is door deze gel. Rond de 20 euro maar helaas niet verkrijgbaar in Europa.
  • Lush, Tea Tree Water – Tea Tree werkt geweldig voor een vette huid, maar soms kan het ook wat agressief werken. Dat laatste doet dit watertje van Lush gelukkig totaal niet! Ik vind hem heel fijn om plaatselijk te gebruiken (T-zone) of over heel mijn gezicht als mijn huid net een tikje vetter aanvoelt. Ik gebruik het Tea Tree Water altijd na Eau Précieuse. 5,55 euro/100ml, 11,65 euro/250 ml.
  • The Body Shop, Lip Butter in Honeymania – Deze lip butter voedt mijn lippen voldoende en smaakt/ruikt bovendien nog eens lekker naar honing. Ik heb ook nog andere varianten, maar voor ’s ochtends vind ik deze het fijnst. Ik ga niet beweren dat dit de strafte lip butter is die ik ooit tegen gekomen ben, maar voor een normale dag is hij prima. Ook zorgt hij er gewoon voor dat ik het zwaardere geschut niet nodig heb. 5,00 euro.
  • Eau Précieuse, La Lotion – Mijn ochtendritueel begint standaard met dit dierbare watertje. Een beetje product op een watje, even vegen over mijn gezicht en ik voel mij al meteen heel wat frisser en wakkerder! Eau Précieuse is eigenlijk een reinigende lotion die naast verfrissen, ook al het overtollige talg verwijdert en puistjes voorkomt. Ik vind het ook een perfecte basis voor mijn dagcrème. 9,10 euro.

Misschien een quick note, deze producten werken voor mijn huid – een gemengde, ik heb een vettere T-zone en wijdere poriën maar soms ook net droge plekjes. Maar voor iemand met een ander huidtype kunnen deze producten misschien waarschijnlijk juist totaal niks doen. Skincare is echt super persoonlijk en ook nog eens super belangrijk. Als je ergens wil in investeren, doe het dan hier in. Het maakt niet uit hoe duur en geweldig goed je make-up is, als je huid niet verzorgd is dan gaat je make-up ook nooit mooi zitten.

Wat zijn jouw holy grails op skincare gebied?