Philosophy – Hope in a Jar (& Night)

hope1

De gezichtscrème van Oprah was er eentje die ook ik al lang eens wou uittesten. Want als zelfs zij hem geweldig vindt, dan moet het toch echt wel some good stuff zijn. Niet? Heel november kreeg je 25% korting op Philosophy bij de ICI Paris XL en dat was voor mij het perfecte excuus om de dag- en (ook dan maar ineens) nachtcrème aan te schaffen.

Ik moet bekennen dat ik vroeger nooit trouw was aan één crème. Ik heb verschillende potjes en tubetjes staan die nog halfvol zitten omdat ze gewoon niet echt iets doen voor mijn – al vrij goede met af en toe een skincrisis – huid. Ik werd ze dan beu en kocht een andere, die ik vervolgens weer beu werd. Een tijdje geleden begon ik meer en meer goede dingen over Hope in a Jar te horen en na de release van Hope in a Jar Night leek het net alsof er een bom van aanbevelingen ontplofte en kon ik niet anders dan denken dat dit misschien wel dat ene crèmmeke was dat ik nodig had. Toen kwam dan die kortingsactie als een sign from (skincare)god en hop, daar hupelde ik begin november naar de ICI Paris!

hope2

Aangekomen bij de ICI Paris XL wisten ze daar vreemd genoeg zelf nog niks van de actie, maar bon. De winkeljuffrouw heeft mij wel heel goed voortgeholpen. Ik heb een gecombineerde huid en aangezien Hope in a Jar eigenlijk bedoeld is voor een droge tot normale huid twijfelde ik tussen de gewone en de oli-free versie. Ze raadde me de normale aan en die is inderdaad echt wel een match made in heaven. De dagcrème is niet té voedend maar zorgt ervoor dat mijn huid optimaal gehydrateerd is en dat ik de perfecte basis heb om mijn make-up aan te brengen. De nachtcrème is nog een stuk voedender maar eveneens niet too much, – oef! Hij doet perfect wat hij moet doen. De combinatie van deze twee geeft mij een gehydrateerde, stralende en egalere teint. hope3

Dit zijn de potjes na een dikke maand dagelijks gebruik. Buiten dat de afdruk op de verpakking van de Night versie er wat versleten (sorry!) uitziet, lijken ze nog zo goed als nieuw. Je hebt maar een klein beetje nodig voor heel je gezicht, absoluut zuinig in gebruik!

Ik lees vaak dat veel mensen de geur niet aangenaam vinden maar mij stoort het totaal niet. Mij doet het denken aan een Franse pharmacie.

De structuur van de dagcrème is romig maar toch weer luchtig en smelt meteen op de huid. Wanneer ik het product op mijn gezicht aanbreng wordt het ook vloeibaar, bijna waterig, zodat het snel intrekt. Super! De nachtcrème is ook romig maar je voelt meteen dat hij veel rijker en voller is. Hij laat een soort van voedend laagje achter, maar dan op een fijne manier. Mijn huid wordt er echt super zacht van!

hope4

hope5

(links: Hope in a Jar, rechts: Hope in a Jar Night)

Wat mij opvalt is dat Hope in a Jar mijn huid echt wel goed vernieuwt en exfolieert. Ik heb amper nog break-outs en als er dan toch een oneffenheid opduikt, verdwijnt die veel sneller. Ik gebruik nu al meer dan een maand trouw ’s ochtends Hope in a Jar en ’s avonds de Night. De resultaten maken me blij, mijn huid heeft er nog nooit zo goed uit gezien. Dit is toch wel een keeper (;

Philosophy dagcrème in Hope in a Jar, 37,15 euro.
Philosophy nachtcrème in Hope in a Jar Night, 39,95 euro.

Wat is jouw favoriete skincare product?