Zadig & Voltaire – This is Her!/Him!

img_1446

Zadig & Voltaire is een merk dat we vooral uit de modewereld kennen. Het heeft iets edgy en ademt rock ’n roll. Op een nonchalante, doch classy manier. Dat is ook exact de sfeer naar waar dit eau de parfum je brengt. Rebels, houtachtig en robusk. Maar toch gesofisticeerd. Yes, This is Her!/Him!.

Ik ontdekte dit parfum een aantal maanden geleden op een persevenement van ICI Paris XL. Hoewel ik in de winter meer van de diepere en zwaardere geuren ben, merk ik dat ik ook in deze periode toch vaak naar deze This is Her! terug grijp. Waarom? Ik hou er van als een parfum je naar een zeker state of mind brengt. Bij mij is een parfum pas geslaagd als het je mee kan nemen naar een moment. Of dat nu uit je eigen verbeelding of uit een herinnering komt, je moet er iets bij voelen.

img_1431-2 img_1446

Daarnaast wordt This is Her! ook erg interessant opgebouwd. Vanille en vooral kastanje zorgen voor een niet zo alledaagse twist op de basis van sandelhout en kasjmier. Er is ook een vleugje slagroom –ja, echtwaar– in te vinden maar ik moet bekennen dat ik dat niet meteen kan plaatsen. Rebels, dat wel ja. De Arbaische jasmijn en roze peper zijn dan weer wel duidelijk aanwezig. Vrouwelijk en pittig. What’s nog to like?

This is Him!, de mannelijke variant van het parfum, vult het verhaal perfect aan. Het is oriëntaalse geur die je laat wegdromen van een James Dean in moderne(re) versie. Een bad boy die je achterlaat in een waas van sandelhout, zwarte peper, wierook en een vleugje grapefruit. Zo lekker dat ik hem af en toe op mijn eigen pols spuit, gewoon om er zo nu en dan even aan te kunnen snuffelen.

Dit zijn alletwee vrij frisse en luchtige eau de parfums. De geuren blijven vrij lang hangen en ontwikkelen zich nog verder. Zo komt het sandelhout pas later volledig tot zijn recht en ruik je de pepers ook beter. Heel aangenaam en nooit te overdadig. Effortless cool. Ook van de verpakking ben ik fan. Het zijn  een soort van steenachtige vormen die perfect in elkaar passen. Wit voor de Her!, zwart voor de Him!. Kan het nog romantischer?

img_1417-2

Zadig & Voltaire This is Her!, vanaf 50,00 euro. – Zadig & Voltaire This is Him!, vanaf 45,00 euro. 

Heb jij dit merk al eens gespot bij Ici Paris XL?

schermafbeelding-2016-11-10-om-18-33-34