Recept: Frosé

IMG_0762

Frosé – of frozen rosé–  is hét it-drankje van deze zomer. Super easy om te maken, kei-verfrissend door het ijs en ja, rosé. What’s not to like? Heerlijk ansich of gepimped met nog wat suiker, fruit, citroensap of munt… Oh decisions, decisions. Hier alvast de basic versie!

Al wat je nodig hebt is crushed ice en een fles rosé. Of meerdere uiteraard. Start met ijsblokjes in een handdoek te gooien en er met een hard voorwerp zoals een deegroller op te slaan –yes, leef je voorzichtig uit! Als je geen al te grote blokken meer voelt, kan je het crushed ice ice samen met een flinke scheut rosé in je blender gooien. Het crushen is noodzakelijk omdat je kleine stukjes ijs nu eenmaal liever zijn voor je blender dan grote.

IMG_0699-2

Blend tot je een slushy massa bekomt. Je kunt je frosé zo dik of vloeibaar maken als je wil maar hou er rekening mee dat het al gauw een beetje zal smelten. Ik raad dus aan om het iets dikker te laten. Dat blenden mag je gerust een tijdje volhouden dus shake, shake, shake!

IMG_0709 IMG_0728

Klaar? Serveer met behulp van een lepel in een mooi glas, plaats er een vrolijk rietje in (deze zijn van IKEA) et voilà. Easy, toch? En omdat het zo snel gaat heb je vast nog wat tijd voor een at-home-mani. Ik zag deze look met bare nails en een nonchalante glitterstreep op Pinterest en was op slag verliefd. Staat enorm chic in combinatie met deze frosé. Cheers!

IMG_0736 IMG_0815

Tip: voeg nog een scheut wodka toe als extraatje.