Herfstnagels met Essie, Ciaté en L’Oréal

IMG_0018-2

De herfst begint niet alleen langzaam een weg te vinden naar het Belgische weer, maar ook naar mijn nagels. Ik heb afscheid genomen van de zomerse witte en flashy roze tinten. Want hoe graag we ook willen dat dit heerlijke zonnetje van de afgelopen dagen nog blijft schijnen, het is toch echt wel tijd voor iets nieuws in ons leven –en op onze nagels. Hello November!

IMG_0024-3

Let’s talk about Essie. De trouwe lezer weet ondertussen dat dit mijn absolute #1 is op gebied van nagels. Deze herfst ga ik voor enkele van hun koelere tinten. Maximillian Strasse Her zit tussen groen en blauw in, aangevuld met een serieus grijze ondertoon. Matched met bijna alles en is eens iets anders dan het typische nude als je het mij vraagt.

Eens iets anders dan Miss Fancy Pants bijvoorbeeld, een supermooie klassieke taupe kleur die gewoon altijd werkt en elke nagel zoveel mooier maakt. Hij komt uit de vorige herfstcollectie maar is nog beschikbaar bij Di of via het internet.

Iets spannender is Style Cartel die je momenteel in de Dressed to Kilt-herfstcollectie kan vinden. Voor mij is deze diepe marineblauwe kleur absoluut de topper van de collectie. Hij neigt bijna naar het inktblauwe, wat het een erg unieke kleur maakt. Ook de shiny finish is too die for. Als je één kleurtje uit de nieuwe collectie wil proberen, ga dan zeker voor deze!

IMG_0033-2

Maar dé spannendste kleur die ik deze herfst maar al te graag op mijn nagels aanbreng is Orange Extrême van L’Oréal. Een heerlijk knaloranje nagellak die meteen ook een aangepaste topcoat bevat. Handig much? Oh ja! De lak zou tot zo’n 12 dagen mee moeten gaan maar ik geloof nog steeds niet in sprookjes lieve lezers. Hij houdt het inderdaad wel ietsjes langer uit dan de gemiddelde lak –denk zo’n 4 dagen– en dat is al indrukwekkend genoeg voor mij.

Bij Big Bazar vond ik onlangs Ciaté lakjes voor nog geen vier euro. Ik heb er uiteraard ineens heel wat ingeslagen maar de twee mooiste hefstkleuren vind ik toch echt wel de –letterlijk in het eerste geval– schitterende London Baby en Paparazzi. London Baby is een glitternagellak die door de donkere kleur een tikje edgy wordt, which I like. Paparazzi is dan weer een erg elegant donkerrood, onmisbaar voor het najaar.

IMG_0023-3

Welke kleur draag jij dit seizoen op je nagels?

Essie nagellak, 10,99 euro.
L’Oréal Infallible nagellak, 10,99 euro.
Ciaté nagellak, 3,99 euro via Big Bazar (richtprijs rond de 10 euro).