Happy Birthday Coco Chanel!

IMG_0943

Coco Chanel is één van de grootste fashion iconen ooit. En ook op beautyvlak heeft ze heel wat verwezenlijkt. Zo zorgde ze ervoor dat vrouwenparfum effectief vrouwelijk rook, niet enkel naar een zedige bloemenwemel. Speciaal voor haar verjaardag zette ik gisteren mijn favoriete Chanel producten op foto. Wentel je alvast in de imposante geur van n°5.

Chéri is mijn go-to lipstick. Ik had nooit verwacht dat ik er zoveel van zou houden. Eigenlijk vond ik hem zelf een tikje te bruin, maar de verkoopster in de plaatselijke parfumerie overtuigde me tijdens een snelle lunch shopsessie dat ik het een kans moest geven. Sindsdien draag ik hem non-stop –yes, ook as we speak– en heeft hij een vast plaatstje op mijn bureau veroverd. Het perfecte nude als je het mij vraagt!

IMG_0092-2

Daarnaast niks dan liefde voor La Romanesque, een mat dieproze dat elk paar lippen ultra-verleidelijk maakt. Triumph is dan weer een poppy zomerkleurtje dat heerlijk opvalt maar tegelijkertijd niet in-your-face is. Net als Chéri is dit een romige Rouge Coco.

En dan Chanel n°5. Oh n°5… Ik weet nog dat ik hier jaren geleden een reclame van zag en op slag verliefd werd. Ik ging hem testen en was nog meer head over heels. Ik gok dat ik een jaar of 15 was toen ik hem cadeau kreeg. Dit is nog steeds hetzelfde exemplaar waar ik enorm zuinig op ben. Typisch een parfum dat ik enkel voor speciale gelegenheden bovenhaal. Of wanneer ik een nevel zelfvertrouwen nodig heb.

De geur? Poederig met nog steeds een flinke bloemige hint maar dan anders. Diep, warm. En best wel sexy voor die tijd. Al is dat waarschijnlijk ook omdat hij onlosmakend gelinkt is aan dat andere icoon, Marilyn Monroe. Twee straffe madammen in één stijlvol glazen flacon.

IMG_0973

Gelukkige verjaardag, Coco.