Estée Lauder – Double Wear Makeup To Go Liquid Compact

IMG_3392

Iedereen kent de originele Double Wear van Estée Lauder wel. Velen zweren erbij, ik vond hem zelf altijd ietsjes too much. In ieder geval is het wel echt een iconische foundation geworden die bekend staat om zijn geweldige houdbaarheid en dekking. Ondertussen zijn er al verschillende varianten op de markt zoals deze Double Wear Makeup To Go Liquid Compact met een net iets andere formule. Super handig voor een snelle touch up op een kerstfeestje of on the go. Zou deze variant wel helemaal mijn ding zijn? 

De Liquid Compact belooft nog steeds diezelfde houdbaarheid en finish waar iedereen zo van houdt. Wat zijn nu de grote verschillen met de originele? Wel uiteraard is dit een meeneemverpakking. Je kan hem gerust snel in je handtas gooien zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat er een flesje breekt of gaat uitlopen. De verpakking is lekvrij, is voorzien van een spiegel en voorziet je alleen maar van product als je effectief het doosje opent en op de knop drukt. Fool proof.

Daarnaast is ook de formule iets anders. Double Wear Makeup To Go Liquid Compact legt de nadruk meer op het hydraterende aspect met het Tri-Moisture Complex (hyaluronzuur, glycerine en murumurboter). Ook gaat hij de huid ‘gladstrijken’ dankzij argireline en melkdistelextract. Poriën, fijne lijntjes en kleine rimpels worden opgevuld zodat je een egaal resultaat krijgt.

IMG_3388 IMG_3392

Wat mij vooral aanspreekt is dat de Makeup To Go veel lichter aanvoelt dan de originele Double Wear. Yay! Voor mij moet een foundation een medium dekking hebben en ook voor een subtiele glow zorgen. Dat is exact wat deze Liquid Compact doet. Hij voelt ook echt meer moist aan dan de originele die ik zelf een beetje aan de droge kant vind. Bovendien is hij vrij zuinig in gebruik, wat zeker fijn is omdat de verpakking slechts 12 ml product bevat. Voor een volledig gezicht heb ik twee pompjes nodig, voor een touch up ééntje.

De Double Wear Makeup To Go Liquid Compact vind je bij de parfumerie in zes kleuren, bij de Inno zijn dat er negen en online maar liefst achttien. De meeste vrouwen vinden hier dus wel hun perfecte kleur. Voor mij is dat Sand, ik kreeg ook nog Pebble opgestuurd maar die was wat te rozig en donker voor mij.

Naamloos-1

Naamloos-2

Grove poriën en een fijn fijn lijntje hier en daar? Check! Complexen die als sneeuw voor de zon verdwijnen met een pompje Double Wear Makeup To Go Liquid Compact. Ik vind het effect echt super. Het ziet er natuurlijk en toch flawless uit. Zoals ik al vertelde, geeft deze foundation een mooie glow die ook duidelijk te zien is op de onderste foto. Ik heb hier alleen maar oog make-up en een klein beetje bronzer aan toegevoegd, geen poeder, highlighter of whatsoever. Indrukwekkend, toch?

De Makeup To Go overleeft met gemak een normale werkdag. Heb je daarna toch nog een meeting of een feestje gepland? Uit de handtas halen, één keer drukken op het pompje, van binnen naar buiten uitvegen met het sponsje en you’re good to go.

IMG_3396

Estée Lauder Double Wear Makeup To Go Liquid Compact in Sand, 48,61 euro.

Wat zijn jouw handtas essentials?