Lush – Marilyn

IMG_0013-2Al maanden zweer ik bij Lush gezichtsmaskers, maar hun haarmaskers had ik nog nooit getest. Ik geef toe dat ik een beetje lazy was op dat vlak, af en toe een random masker uit de supermarkt en klaar. Bij de Lush opening viel mijn oog plotseling op Marilyn en als echte Monroe fan kon ik het haarmasker alleen al door de naam niet weerstaan. Neem daar bij dat ik weer wat blonder wil gaan en ik wist niet hoe snel ik het mee kon afrekenen!

IMG_0022-2

Ik zal eerst even mijn haarconditie uitleggen. Het is technisch al “lang” te noemen maar ik wil het toch weer wat langer dan iets over schouderlengte. Ik probeer het dus goed te verzorgen maar wil het ook graag glanzend en zacht. Met de natuurlijke ingrediënten van Lush zit dat verzorgende aspect altijd wel goed en Marilyn belooft mij ook glans en zachtheid dankzij vers citroensap en lijnzaad.

Al jaren wisselt mijn haar tussen (midden)blond en (donker)bruin. Ik ben geboren als donkerblond-harige en vind zelf dat ik het alletwee wel kan hebben. Met de lente just around the corner wil ik graag weer wat blonder gaan. Laat dit nu ook net datgene zijn wat Marilyn nog belooft dankzij kamile, citroen en safraan #score! Ik verwacht natuurlijk geen wonderen en heb al een highlightsessie gepland, maar alle beetjes helpen, toch? 😉

IMG_0035-2

Bon, over naar de werking! Je brengt dit haarmasker vreemd genoeg aan op droog haar. Nog nooit eerder meegemaakt maar blijkbaar wel gebruikelijk voor de haarmaskers van Lush. Vervolgens laat je het zo’n 20 min intrekken, je spoelt het uit, wast je haar en voegt nog wat conditioner toe indien nodig.

Ik had voor één behandeling ongeveer 1/3e van de pot nodig voor mijn haar, ik moet er nu wel bij zeggen dat ik veel haar heb dus ik gok dat er ook veel mensen toe zullen komen met 1/4e. De structuur is ongeveer gelijk als die van een rijke conditioner maar het masker is toch nog vloeibaarder dan de meeste drogisterijvarianten. De geur is zoals gewoonlijk ook weer erg yummy, ik zou zeggen een beetje kamillethee-met-citroenachtig!

IMG_0041-2

Na gebruik voelt mijn haar inderdaad zacht aan en ik zie ook een mooie glans. Als ik écht mijn best doe kan ik zien dat mijn haar ietsjes lichter geworden is, het is zoals Lush zelf al aangeeft heel geleidelijk en eerder subtiel. Misschien dat ik na die highlightsessie – officieel ben ik uiteraard nog steeds een brunette op dit moment – en wat meer behandelingen een beter resultaat zie en mijn innerlijke Marilyn weer verschijnt, dan lezen jullie hier zeker een update! For now, zalig masker als je haar wel wat pampering kan gebruiken.

Lush haarmasker in Marilyn, 13,70 euro.

Hebben jullie nog een Lush aanrader?