De-stress

IMG_8803-3

Morgen is het al 1 september. Een vrij stressvolle periode voor de meesten onder ons. Hier zullen zeker en vast wel lotgenoten zitten die nog een herexamen moeten uitvoeren, maar ongetwijfeld ook wel pechvogels waarvoor de vakantie gedaan is en de eerste schooldag van start gaat. Nog anderen moeten misschien terug gaan werken. Kortom, ik denk dat iedereen wel eens een serieuze de-stress sessie à la Pretty Young Things kan gebruiken!

IMG_8808-2

Bon, wat zijn mijn geheime wapens om helemaal ontspannen te worden? Eerst en vooral een goed badje. Het liefst met een bruisbal van Lush zoals deze topper Sakura met verschillende bloesems, oliën en zeezout: “Sluit je ogen en reis even met ons mee. Geniet na het openen van je ogen ook van het geuren- en kleuren spektakel in je bad.”, zoals Lush het zo mooi beschrijft. De-stressed already? Extra effectief met wat kaarsjes naast je badrand.

Wat ik altijd doe voor een examen, is mijn gezicht regelmatig trakteren op Tea Tree Water, ook van Lush. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar stress slaagt altijd direct op mijn kin die zich dan ontpopt tot een echte war zone. Deze toner gaat dat probleem gelukkig tegen. Stresspuistjes maken geen schijn van kans meer!

Met wat kom je beter tot jezelf dan met een geurtje dat helemaal jij is? Juist, mijn favoriete cologne Blackberry and Bay van Jo Malone spray ik té vaak op. Serieus, dit helpt echt geweldig goed. Ik weet niet wat het is, maar omdat ik zo van deze geur hou, werkt dit gewoon om even terug te relativeren en me nieuwe energie te geven. Al chance dat een eau de cologne niet zo sterk is dan een eau de parfum want ik spray er dus vlotjes op los 😉

IMG_8812-2

Nog zo’n tic van mij is nagels lakken. Ik ben er dan ook heilig van overtuigd dat je gewoon beter kan werken met mooi verzorgde nagels in een tof kleurtje. Dat kleurtje is momenteel Maximillian Strasse Her van Essie wegens niet te afleidend –altijd handig tijdens het blokken– maar toch oh zo pretty.

En dan misschien nog de grootste de-stress tip van allemaal: chocolade! Om het toch nog iets of wat ‘gezond’ te houden grijp ik de laatste tijd naar de pure variant. Die van Tony’s Chocolonely is een absolute aanrader. Neem hem zeker eens mee uit de Albert Heijn en je gaat het je niet beklagen.

Al deze kleine hulpmiddeltjes zorgen ervoor dat mijn humeur zelfs bij dit wisselvallige weer van een donkerwolk naar een zonnetje verandert. Ze werken écht! Dus, verwen jezelf. Haal eens diep adem. En ook jij kan die september blues wel aan. Veel succes!

Wat is jouw reden tot een de-stress sessie?