The Body Shop – Brazil Nut

tbs1

Vandaag ga ik jullie wat meer vertellen over de Brazil Nut lijn van mijn favoriete bodycare winkel: The Body Shop. Naast kaneel kan ik ook noot-achtige geuren heel erg waarderen tijdens de koude wintermaanden. Dit exemplaar haal ik de laatste tijd dus vaak uit mijn verzameling body butters. Ook de eau de toilette zit momenteel standaard in mijn handtas.

tbs2

Voor mij, en nog heel veel andere liefhebbers, zijn de body butters absoluut het sterproduct van The Body Shop. Ze voeden goed, trekken relatief snel in en werken top. Ook bij de Brazil Nut variant is dit het geval. Hij voedt zelfs nog een tikje beter dankzij Community Fair Trade paranootolie en is uiterst geschikt voor de droge huid. Mijn schrale, trekkerige winterhuidje maakt hij weer super zacht en gevoed.

Ik heb een hele collectie TBS body butters en vind het leuk om als ik er eentje opmaak, weer een ander lijn te proberen. Kwestie van zoveel mogelijk keuze te hebben thuis (;. Dit is eigenlijk de eerste variant die ik onlangs weer opnieuw gekocht heb, zo fijn vind ik hem.

tbs3

De body butters hebben allemaal een andere textuur, bij deze is het een ietwat dikkere en hardere structuur die meteen wegsmelt bij contact met de huid. Wat overblijft is een vettig laagje dat enkele minuten blijft zitten maar dan mooi in je huid trekt en je lichaam de hele dag perfect gehydrateerd achter laat. Ook van de lekkere warme notengeur kan je nog uren genieten!

tbs4

tbs5

Mooi assorti met dat geurtje is de eau de toilette. The Body Shop omschrijft hem als exotisch, maar ik zeg gewoon lekker warm en zoet! Dit is een ideale wintergeur. Ik gebruik hem voor een doordeweekse dag – hij zit standaard in mijn handtas – om tussendoor eens een opkikkertje te krijgen. Het is een eau de toilette, wat betekent dat je een aantal keer per dag moet bij sprayen. Maar eerlijk gezegd vind ik dat geen nadeel. Ik vind het net fijn om af en toe eens te kunnen sprayen. Ook het formaat van 30ml en het zachte prijsje is ideaal voor on the go. Ik weet niet hoe jullie er over denken, maar mijn dure, zware parfumflessen van 100ml steek ik namelijk echt niet graag in mijn handtas.

The Body Shop body butter in Brazil Nut, 16 euro.
The Body Shop eau de toilette in Brazil nut, 14 euro.

Hebben jullie een favoriete TBS lijn?