Recept: pasta met scampi’s, rucola en pesto

IMG_8800-2

Omdat mijn homemade iced tea zo’n succes was op de blog, volgt hier nog een recept. Ik hou van de klassieke pasta scampi met een currysaus, maar geloof me, deze combinatie met pesto is ook heerlijk! Voordeel is dat je de pestosmaak zo subtiel of intents kan maken als je zelf wil. De rucola voegt nog iets extra toe. Al moet ik toegeven dat ik ook gewoon wat groentjes nodig heb in elk gerecht. Wat heb je nog zoal nodig voor deze yummy pasta (5-6 personen)?

  • 500g pasta –duh-, ik koos voor Capellini
  • 500g scampi’s
  • een pak rucola
  • een flesje room
  • een potje Boursin Cuisine
  • een potje groene pesto
  • twee pakjes Parmezaanse kaas (eentje voor in de saus, eentje als garnering)
  • drie rode uien
  • kruidenboter
  • peper, zout, viskruiden

IMG_8823-2

Je begint met de rucola te wassen en de rode uien in stukjes te hakken. Als dit gedaan is mag je de ui beginnen stoven tot hij glazig is. Daarna voeg je de ontdooide scampi’s toe en bak je ze in de kruidenboter tot ze een beetje rozig worden. Kruid met peper, zout, viskruiden en een flinke lepel groene pesto.

Als je wil kan je ook nog wat extra smaken toevoegen. Zo kan balsamicoazijn of witte wijnazijn ook erg lekker zijn. Experimenteer er maar op los! Met een roomsaus kan je eigenlijk nooit echt verkeerd gaan omdat die heel wat smaken zachter maakt.

IMG_8842-2

IMG_8847-2

Als de scampi’s een mooi lichtroze kleurtje hebben zijn ze bijna klaar. Dan is het tijd om de inhoud van de pan even aan de kant te zetten of je bakt ze té gaar. In diezelfde pan begin ik dan altijd mijn saus te maken. Je start heel simpel met de room en de Boursin net niet aan de kook te brengen. Ben je op dit punt, dan mag je de Parmezaan en nog wat pesto naar smaak toevoegen en mag je de saus even laten doorkoken. Nog wat peper, wat goed roerwerk et voila!

Nu je saus klaar is voeg je er de scampi’s aan toe en breng je de pasta aan de kook met een scheutje olie en een snuifje zout. Als de Capellini gaar is kan je alles mengen in een grote pot. Vergeet zeker niet om je rucola toe te voegen! Werk af met wat Parmezaanse kaas.

IMG_8862-2

Smakelijk!